Grootste springkussen ter wereld opnieuw naar Geleen

... grootste springkussen ter wereld ...
... grootste springkussen ter wereld ...
Foto: Glanamundo

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen heeft voor zijn tweede editie, op zondag 8 juli, weer beslag weten te leggen op het grootste springkussen ter wereld.

Na het succes van afgelopen jaar staat het grootste springkussen ter wereld dus ook deze zomer in Geleen. De World Tour, zoals het springkussen officieel heet, heeft een afmeting van 42 bij 20 meter en is 8 meter hoog. Daarmee is het officieel het grootste springkussen ter wereld.

» preview

Het springkussen bestaat uit verschillende bezienswaardigheden uit de wereld. Al rondspringend kun je een bezoekje brengen aan de dieren in Afrika, de piramides in Egypte of de Chinese muur. Maar ook de Tower Bridge, de Eiffeltoren, het Colosseum, de Hollandse molen en de Noordpool ontbreken niet. Davey Nieuwendijk, voorzitter van de organisatie, is in zijn nopjes. “Door het boeken van dit springkussen trekken we veel kinderen naar ons festival. We richten ons op verschillende doelgroepen en daar horen ook jonge kinderen bij.”

Glanamundo Wereldfestival
World Tour

Een plein met 18 food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennis maken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij gerechten uit Indonesië, Mexico, Duitsland, Amerika en andere landen. Dit jaar is het de organisatie zelfs gelukt ‘hun’ keuken uit te breiden met een Antilliaanse, Spaanse & Surinaamse foodtruck.

Ook dit jaar vindt er een wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke, multiculturele markt zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van kleding, sieraden, instrumenten, kunst, interieurdesign et cetera. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een derde wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goede doelen stichting.

Het Glanamundo Wereldfestival in Geleen vindt plaats op zondag 8 juli van 13.00 tot 23.00 uur en is gratis toegankelijk. Deze dag is er tevens koopzondag van 12:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie verwijst de organisatie naar hun Facebook-pagina.

Glanamundo

» Facebook-pagina
» Facebook-event: Glanamundo Wereldfestival 2018
» Facebook-event: World Tour – het grootste springkussen ter wereld

Cookieinstellingen