Activiteiten Philharmonie: van huiskamerconcert tot processie

Badeendenrace 2016
Foto: Philharmonie

De muzikanten van de Sittardse Philharmonie hebben de komende weken een drukke muzikale periode voor de boeg.

Op het programma staan een huiskamerconcert in het eigen lokaal, een duo-concert in de kerk in Vrangendael, deelname aan de sacramentsprocessie, een voorspeelmiddag door de Philjeugd én een amusante badeendenrace in het monumentale Stadspark van Sittard.

Op zaterdag 26 mei vindt er in het eigen Phillokaal het huiskamerconcert plaats van het slagwerkensemble. Het slagwerkensemble van de Philharmonie, dat onder leiding staat van dirigent Frank Marx,  staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige muzikale niveau gecombineerd met bijzondere muzikale keuzes en optredens. Dat zal ook tijdens dit huiskamerconcert weer duidelijk worden. Samen met het koor Fusion zullen ze een gevarieerd programma brengen met Happy & The Two Tones als nazit. De entree is gratis, maar wil je erbij zijn zorg dan dat je middels een e-mail aan [email protected] een zitplaats reserveert!

Op zondag 27 mei organiseert de Stichting behoud Frans Klooster een benefietconcert voor de herbouw van het orgel uit het voormalige Franse Klooster. Dat orgel wordt, samen met het orgel van de St Michielskerk, gerestaureerd en herbouwd tot een volwaardig concertorgel voor Sittard en omgeving. Dit orgel komt dan vervolgens ter beschikking voor concerten, educatie, liturgie, orgellessen, koren en fanfares. Vanaf 15:00 uur geeft de Philharmonie Sittard onder leiding van dirigent Ingeborg Stijnen samen met mannenkoor SI-TARD onder leiding van Emmanuël Pleijers een concert in de parochiekerk Christus’ Hemelvaart-H. Joseph (Vrangendael, Hemelsley 240). Als entree wordt een vrije gave verwacht voor de herbouw van het orgel.

Op zondag 3 juni trekt de jaarlijkse sacramentsprocessie weer door de binnenstad van Sittard. De Philharmonie en het slagwerkensemble lopen ook dit jaar weer mee in deze processie. Een week later, op zondag 10 juni is het de beurt aan de jeugd van de Phil om ouders, familie en andere belangstellenden te laten horen wat ze de afgelopen periode op muzikaal vlak geleerd hebben. De voorspeelmiddag begint om 15:00 uur op het repetitielokaal van de Philharmonie aan de Gats 3a en is gratis toegankelijk.

Ludiek en amusant: dat is de beste omschrijving voor de tweejaarlijkse badeendenrace die de Philharmonie op zondag 24 juni organiseert. Vonden de voorgaande edities plaats in de Molenbeek van het idyllische Stadspark, dit jaar verhuist het kolderieke evenement naar de Keutelbeek ter hoogte van de Ligne in hartje centrum. Tientallen plastic badeenden zullen op deze zondag in meerdere manches strijden om interessante prijzen die door verschillende  sponsoren toegezegd zijn. De badeenden zijn in de voorverkoop in de Sittardse binnenstad te koop op zaterdag 9, 16 en 23 juni telkens van 10:30-15:30 uur. Kleine eenden kosten 2 euro per stuk (3 voor 5 euro), grote eenden kosten 20 euro.

Philharmonie

 

Reacties

article
132848
De muzikanten van de Sittardse Philharmonie hebben de komende weken een drukke muzikale periode voor
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180516/activiteiten-philharmonie-van-huiskamerconcert-tot-processie/
2018-05-16T10:12:33+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/05/15231501/philharmonie-badeendenrace-2016.jpg
badeendenrace, Philharmonie huiskamerconcert, processie
Nieuws