Limburgers meest vriendelijk en behulpzaam

Foto: P. Coenen (Own work) [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons

Nederlandse vakantiegangers vinden Limburgers het meest behulpzaam en vriendelijkst van alle Nederlanders.

Dit blijkt uit Het Gastvrijheidsonderzoek dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Vriendelijkste en meest behulpzame Nederlanders

De Nederlandse vakantieganger geeft Limburgers een 7,59 voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid. Hiermee zijn ze het meest gastvrij van alle inwoners van Nederland.

Mocht je als vakantieganger met autopech komen te staan, of je bent verdwaald, dan kun je gerust een beroep doen op de behulpzame Limburger. Een geluk bij een ongeluk!

Opvallend is de lage positie van Noord-Brabant, met een 7,24 scoren de inwoners van deze provincie onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van de provincies met de meest (tot minst) vriendelijke en behulpzame inwoners:

  1. Limburg: 7,59
  2. Overijssel: 7,53
  3. Flevoland: 7,52
  4. Gelderland: 7,47
  5. Drenthe: 7,47
  6. Noord-Holland: 7,41
  7. Utrecht: 7,36
  8. Zeeland: 7,34
  9. Friesland: 7,27
  10. Noord-Brabant: 7,24
  11. Zuid-Holland: 7,24
  12. Groningen: 7,11

Limburg in top 3 meest gastvrije provincies

Ook wat betreft de aantrekkelijkheid van de omgeving (2e), de recreatieve mogelijkheden (2e), restaurants en eetcafés (aanbod en kwaliteit) (4e) scoort onze provincie goed. Maar als het om de hygiëne, het sanitair, de staat van het onderhoud en de bedden in de vakantiehuisjes gaat scoort onze provincie een 10e plek. Alleen Utrecht en Groningen scoren daarmee lager.

Limburg eindigt in dit Gastvrijheidsonderzoek op de derde plaats, net na Noord-Brabant. De Nederlandse vakantieganger vindt Gelderland de meest gastvrije provincie, gebaseerd op meerdere vakantie-ervaringen.

» naar het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018

Cookieinstellingen