De Meiden – in Theater Karroessel en in Pitboel Theater

Foto: Pitboel Theater

Theatergezelschap Dames en Heren is Een ànder toneelgezelschap dat voorstellingen brengt met voornamelijk maatschappelijke thema’s.

Het biedt een podium aan amateurspelers die niet of niet meer gebonden willen of kunnen zijn aan een vereniging en aan hen die vanwege de keuzes in de eigen vereniging geen mogelijkheid krijgen ànder toneel te spelen.

Dames en Heren verzorgt op vrijdag 8 en zaterdag 16 juni in Sittard-Geleen een uitvoering van het door Jean Genet geschreven toneelstuk De Meiden. Het stuk, dat zelden of nooit door amateurs wordt gespeeld, wordt geregisseerd door Marlies Harings-Damoiseaux.

Op 8 juni in Theater Karroessel, Jupiterstraat 35 in Geleen en op 16 juni in het Pitboel Theater, Montgomerystraat 26 in Sittard. Entree 10 euro, beide voorstellingen beginnen om 20:00 uur. Reserveren kan via de websites van deze theaters.

De Meiden

De twee zussen, Solange en Claire, werken al jaren als dienstmeid bij een zeer rijke mevrouw. Tijdens haar afwezigheid voeren ze een ‘rollenspel’ op. Beurtelings spelen ze ‘Hun Mevrouw’. Tijdens dit rollenspel lopen fantasie en werkelijkheid door elkaar. Ze hebben een plan om hun waardigheid en vrijheid terug te winnen. Stilaan wordt alles bittere ernst.

De uitvoering van De Meiden  wordt mede mogelijk gemaakt door Toneelhuis LFA en de Provincie Limburg.

Reacties

article
132872
Theatergezelschap Dames en Heren is Een ànder toneelgezelschap dat voorstellingen brengt met voornamelijk maatschappelijke thema’s.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180516/meiden-theater-karroessel-en-pitboel-theater/
2018-05-16T14:04:18+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/08/13135409/pitboeltheaterzaal.jpg
De Meiden, Pitboel Theater, Theater Karroessel
Nieuws