Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen van 9-17 juni

Foto: De Domijnen

Sittard-Geleen viert van 9 tot en met 17 juni de Week van de Amateurkunst, kortweg de WAK genoemd.

De WAK is een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten, fotografen en alle andere mensen in Sittard-Geleen die een muzikale, creatieve of culturele hobby beoefenen. Er vinden evenementen plaats zoals Kunst in de Supermarkt, Coup Soleil, het Jeugdorkestenfestival en andere initiatieven.

Kunst in de Supermarkt

Van 9 tot en met 17 juni exposeren diverse hobbykunstenaars hun schilderijen en foto’s in enkele supermarkten in Sittard-Geleen. Bij Plus Boudy Postma Sittard, Plus Vijgen Geleen, Jan Linders Centrum Geleen, AH Brugstraat Sittard en diverse winkeliers in winkelcentrum Zuidhof kom je kunstwerken tegen tussen de koekjes, chips en verse groenten.

Op zaterdag 9 juni zijn in en om deze supermarkten ook de leukste live-deuntjes en dans-moves te ontdekken. Diverse muzikanten, dichters, koren en dansgroepen laten zich van hun creatiefste kant zien en horen.

» Kunst in de Supermarkt

Coup Soleil

Op dinsdag 12 juni plegen hobbykunstenaars, -dichters, -dansers en -muzikanten een coup. Samen eisen zij Poppodium Volt op als locatie voor hun kunsten. In het kader van HIS 2018, 775 jaar stadsrechten voor Sittard en het jaarthema Recht op Kunst van De Domijnen zet het poppodium zijn deuren open. De coup zal dus vredelievend verlopen. Onder de coupplegers bevinden zich Baroesjko (instrumentaal ensemble), Maarten van den Hoogen (tekstdichter), Natascha Pulles (cover-zangeres), Dance Studio On Fire, Nis Willems (fotograaf), Annemarie Gulikers (dichteres), Arjanne Beukers (zangeres), Divine Dance Studio, Wim Kallen (dichter), Jelle Bruggeling (kunstschilderes), Phil Schaeken (dichter), John Hertogh (dichter), Ruud Verhoef (vertolker van het levenslied), Jacques Spruit (accordeonist), Villa Basta (presentatie van educatieproject) en Fanfare St. Jan Leyenbroek, waarmee het programma van deze avond mede tot stand kwam.

» Coup Soleil

Jeugdorkestenfestival

Kunst en cultuur is voor iedereen. Dus zeker ook voor kinderen en jongeren. Daarom staat op 17 juni het Kasteelpark Born helemaal in het teken van kidskunst. Tussen 11:00 en 17:00u presenteren 9 regionale jeugdorkesten zich en daarnaast kunnen jonge creatievelingen deelnemen aan de knutselworkshop AlpacArt.

» Jeugdorkestenfestival

Naast deze evenementen vinden er nog meer activiteiten plaats tijdens de Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen. Het complete overzicht is te vinden op www.dedomijnen.nl/wak

Reacties

article
132891
Sittard-Geleen viert van 9 tot en met 17 juni de Week van de Amateurkunst, kortweg
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180516/week-amateurkunst-sittard-geleen-9-17-juni/
2018-05-16T19:12:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/05/16171405/wak-2018.jpg
week van de amateurkunst
Nieuws