Tientallen boetes bij politiecontroles tegen mobiel banditisme

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie van Echt-Susteren en van de Westelijke Mijnstreek hebben de afgelopen dagen op diverse plaatsen deelgenomen aan een grote actie.

Daarbij werden controles, opsporing- en handhavingsacties uitgevoerd om mobiel banditisme tegen te gaan. Drie personen zijn aangehouden.

Op 15 en 16 mei voerden politieagenten van de beide basisteams samen met collega’s van de Landelijke Eenheid, Koninklijke Marechaussee, Douane en team Infra controles uit op diverse locaties.

Controle 15 mei

Op dinsdag 15 mei startte de actie in Limburg met een grote controle op het Stationsplein in Sittard. Daar werden in totaal 25 mensen bekeurd. Onder andere voor het niet dragen van een gordel, het niet handsfree bellen, rijden door rood licht en het niet op orde hebben van de losbreekreminrichting. Een man is aangehouden op grond van de vreemdelingenwet. Deze zaak zal worden opgepakt door Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel. Verder stonden bij 2 personen boetes open van 132 euro en 145 euro.

Controle 16 mei

Woensdag 16 mei controleerde de politie aan de Hasseltsebaan in Sittard, waar in totaal zeven mensen bekeurd werden voor verkeersovertredingen. Verder werden er 3 openstaande boetes geïnd van 145 euro, 304 euro en 654 euro. Twee voertuigen werden afgesleept omdat de bestuurder nog een belastingschuld had openstaan. Een buitenlandse auto werd in beslag genomen omdat de bestuurder bij controle bleek te rijden zonder rijbewijs en de auto niet was verzekerd.

Bij controle op de Maaseikerweg in Susteren werden in totaal dertien personen bekeurd voor verkeersovertredingen. Dit varieerde van niet handsfree bellen tot het niet dragen van de autogordel. Ook hier werden openstaande boetes geïnd van in totaal 2969 euro. Daarnaast werd een man aangehouden, omdat deze bij een speekseltest positief testte op drugsgebruik. Een persoon is aangehouden voor belediging.

Cookieinstellingen