Dik geslaagd internationaal Fiat 500 Pinkstertreffen zit er weer op

In 2013 werd in Geleen het Fiat 500 Pinkstertreffen georganiseerd en dit jaar beleefde dit internationale festival, met deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en – natuurlijk! – Italië zijn tweede editie.

Ruim 100 klassieke Fiats in allerlei kleuren en uitvoeringen gaven acte de présence. Na een ontvangst op het Ligneplein in Sittard gaf burgemeester Sjraar Cox zaterdagochtend het officiële startsein voor een informeel feestje van de internationale Fiat 500 familie. Er werd getoerd door de omgeving – “nu eindelijk eens een keer niet door het heuvelland, maar in de omgeving van Sittard-Geleen” – en er werd geluncht in Geleen (op zaterdag) en in Hoensbroek (op zondag). Zaterdagavond werd er gezamenlijk op het Ligneplein een Italiaanse maaltijd genuttigd en zondagmiddag werd het treffen na een grote finale op de Markt afgesloten in het Mariapark met een ‘frit zoervleisj’ van De Gats en een lekker biertje van brouwerij Ambrass.

Er waren diverse echt oude modellen tezien, zoals een aantal Topolino’s. Grootste blikvanger was toch wel een oude melkwagen uit 1936, die door een liefhebber uit Zwitserland in originele staat was gerestaureerd. Verder reden vandaag ook leden van de Vespaclub mee in de toertocht.

Dat de Fiat 500 familie groot is is blijkt als je een bezoekje brengt aan de Facebookpagina van de Fiat 500 Club Italia: zo’n 37.000 volgers vormen een gemeenschap op internet en delen eenzelfde passie: hun liefde voor de inmiddels mythische Fiat 500. De pagina loopt over van de video’s van evenementen van de club.

De Facebook-pagina van de Nederlandse Fiat 500 Club is enkel bedoeld voor bezitters van een Fiat tot en met bouwjaar 1975. De pagina telt momenteel ruim 1500 leden, die er onderling kennis en ervaring delen.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van het Fiat 500 Pinkstertreffen 2018 te bekijken.

Onderstaand enkele filmpjes, gemaakt door de voorzitter van de Italiaanse Fiat 500 club, die een impressie geven van het Pinkstertreffen in Sittard-Geleen.

Geplaatst door Fiat 500 Club Italia op zondag 20 mei 2018

Reacties