Crowdfunding voor Pinkpopmonument in Geleen: doet u mee?

Foto: Michel van Dijke

Afgelopen vrijdag is de crowdfundingactie gestart waarmee initiatiefnemer Michel van Dijke geld wil inzamelen voor de realisatie van een monument voor Pinkpop.

Het monument, dat wordt gemaakt door de Geleense kunstenaar Armand Mathijs, moet op 18 mei 2019 worden onthuld in het Burgemeester Damenpark, de plek waar de wieg stond van ’s werelds langst bestaande popfestival. Het festival vond in de eerste 17 jaren van zijn bestaan plaats in Geleen en groeide al snel uit tot een begrip. Volgend jaar is Pinkpop toe aan zijn 50e editie.

Armand Mathijs is momenteel bezig met het maken van schetsen voor het kunstwerk. Michel van Dijke roept iedereen op om mee te helpen dit monument voor Pinkpop Geleen in het Burgemeester Damenpark te realiseren: “Je kunt kiezen uit symbolische bedragen van 17 euro (Pinkpop werd de eerste 17 jaren gehouden in Geleen of 50 euro (volgend jaar is Pinkpop toe aan zijn 50e editie), maar natuurlijk is elk ander bedrag ook van harte welkom. Geef daarbij dan ook een reactie hoe jij Pinkpop in Geleen hebt beleefd”.

Het exacte streefbedrag van de crowdfundingactie is nog niet bekend. Dat wordt naar verwachting komende maand bekendgemaakt.

» Doneren kan via deze link

Cookieinstellingen