Verkeersmaatregelen tijdens Hammer Limburg op 2 en 3 juni

... aan de start ...
... aan de start ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 1, 2 en 3 juni vindt voor het tweede jaar in successie een groot, internationaal wielerfestival plaats in onze gemeente: Hammer Limburg.

Wat is Hammer Limburg?

Tijdens dit gratis toegankelijke, driedaagse wielerevent gaan zestien professionele teams uit de hele wereld, waaronder Team Sunweb, Lotto Jumbo en Team Sky, de strijd met elkaar aan tijdens een klimkoers, sprintetappe en ploegenachtervolging. Een dynamische wedstrijd die maar één winnaar kent: het beste wielerteam ter wereld.

Sportzone Limburg, in Sittard-Geleen vormt op zaterdag 2 en zondag 3 juni de thuisbasis voor Hammer Limburg. Naast de profwedstrijden zijn er diverse wedstrijden voor kinderen en volwassenen. Het Tom Dumoulin Bike Park vormt net als vorig jaar het decor voor een aansprekend randprogramma, met onder meer een fan village, meet & greets met de deelnemende teams en entertainment voor jong en oud.

Afgesloten parcours

De wedstrijden worden verreden over een gesloten parcours op en rondom Sportzone Limburg. In verband met voorbereidende verkeers- en veiligheidsmaatregelen, parcoursverkenningen en de verschillende wedstrijden wordt het parcours op beide dagen afgesloten:

  • Op zaterdag 2 juni van 16:00 tot 19:30 uur
  • Op zondag 3 juni van 11:00 tot 19:30 uur

Op onderstaande plattegrond (klik erop voor een grotere weergave) is het parcours voor de sprint op zaterdag aangegeven. Ditzelfde parcours geldt ook zondag tijdens de achtervolging. Tijdens de afsluitingen is het voor gemotoriseerd verkeer en fietsers niet toegestaan over het parcours te rijden.

Bereikbaarheid Sportzone Limburg

Vanwege de verwachte drukte op en rondom Sportzone Limburg adviseren wij u zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen, te carpoolen, of op de fiets of te voet te komen. Op en rond Sportzone Limburg is met borden een omleidingsroute aangegeven. Komt u met de auto, dan kunt u deze parkeren in de parkeergarage van het Fortuna stadion, of in een van de parkeergarages in het centrum van Sittard.

Volgt u indien aan de orde de aanwijzingen van politie en motards op.

Woont u aan of in de buurt van het parcours? Leest u dan ook bijgevoegde brief.
» Brief omwonenden en bedrijven

Meer informatie en contact

Kijk voor meer informatie over Hammer Limburg en de bereikbaarheid op www.hammerseries.com. Voor dringende vragen over Hammer Limburg (event en bereikbaarheid) kunt u contact opnemen met de organisatie van het evenement, Extra Leisure, bereikbaar via nummer 043 – 351 1807.

Cookieinstellingen