Werkzaamheden Oranjelaan van start

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De reconstructie van de Oranjelaan, Oranjehof, Peschstraat (gedeeltelijk), Nassaustraat, Stationsstraat en Stationsplein in Geleen gaat maandag 4 juni van start.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De Oranjelaan is voor de kerst 2018 weer volledig toegankelijk. In april 2019 is het complete project afgerond.

Tijdens de werkzaamheden blijft verkeer op de Oranjelaan in de rijrichting vanaf de rotonde Beekstraat richting Kluis mogelijk. Voor het verkeer in tegengestelde richting geldt een omleidingsroute. “Met 13.000 voertuigen die per dag passeren, is de Oranjelaan een belangrijke verkeersader binnen onze gemeente”, vertelt wethouder Leon Geilen (leefomgeving). “De werkzaamheden veroorzaken dus hoe dan ook hinder, maar we proberen die overlast zo beperkt mogelijk te houden.” Station Geleen Oost blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Informatiecentrum en BouwApp

Aan het Stationsplein 10 heeft aannemer DURA Vermeer een informatiecen­trum ingericht. Het infor­matiecentrum is tijdens werkdagen geopend van 08:00 uur tot 16:30 uur. Hier zijn tekeningen en planningen te raadplegen en er is altijd iemand aanwezig voor vragen of nadere uitleg. Via de BouwApp (gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store) is ook alle projectinformatie beschikbaar, zoek op ‘Reconstructie Oranjelaan Geleen’.

De Oranjelaan en omliggende straten zijn toe aan groot onderhoud. Het wegdek is slecht en de riolering in de Stationsstraat is aan vervanging toe. Ook wordt de verkeersveiligheid voor met name fietsers verbeterd. Bewoners hebben de kans gekregen om mee te denken over de inrichting van de straten. Tijdens meerdere bewonersavonden zijn ideeën over wegindeling, verkeersveiligheid, openbaar groen en wateroverlast besproken. Het definitieve ontwerp is dus voor een groot deel tot stand gekomen door bewoners.

Reacties

article
134186
De reconstructie van de Oranjelaan, Oranjehof, Peschstraat (gedeeltelijk), Nassaustraat, Stationsstraat en Stationsplein in Geleen gaat
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180601/werkzaamheden-oranjelaan-start/
2018-06-01T18:07:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2017/10/30160115/oranjelaan-geleen-voorjaar-2017.jpg
Oranjelaan, werkzaamheden
Gemeenteberichten, Nieuws