Elfstedentocht laat fietsers Toer Wieler Club B!KE groeien

Foto: © Pergamijn

Afgelopen weekend fietsten de deelnemers van Toer Wieler Club B!KE de Elfstedentocht. Bij deze fietsclub van Pergamijn fietsen mensen met een verstandelijke beperking.

Samen met hun buddy’s volbrachten zij in twee dagen de 235 kilometerlange tocht. Met hun deelname zetten de fietsers niet alleen een sportieve prestatie neer, maar werkten zij ook aan hun persoonlijke groei.

Van Mont Ventoux naar Leeuwarden

De afgelopen twee jaar deed het fietsteam van Pergamijn mee aan Equipe Mont Ventoux en beklommen de fietsers de Mont Ventoux. Dit jaar koos Pergamijn voor een andere prestatietocht. “Door te kiezen voor de Elfstedentocht dagen we de fietsers die al langere tijd meefietsen op een andere manier uit”, vertelt Inge van Pol, coördinator dagbesteding bij Pergamijn. “Ook hebben zich hierdoor nieuwe fietsers aangemeld, waardoor meer deelnemers zich kunnen ontwikkelen door te fietsen.”

Fietsen voor persoonlijke groei

De afgelopen zes maanden bereidden de fietsers van TWC B!KE zich voor op de tocht. Inge: “Sommige deelnemers stapten in januari voor de eerste keer op een racefiets. Maar eigenlijk geldt voor alle deelnemers dat ze door het fietsen veel hebben geleerd: elkaar coachen, nieuwe mensen leren kennen en samenwerken als een team. Dat geeft zelfvertrouwen en bovendien heel veel plezier. Het bereiken van de finish is dan de kers op de taart.”

Steuntje in de rug

Tijdens de voorbereidingen en de uiteindelijke tocht konden de deelnemers rekenen op steun van buddy’s. “Dit zijn vrijwilligers die meefietsten, de fietsen onderhielden of op een andere manier deze reis mogelijk hebben gemaakt”, vervolgt Inge. “Ook een aantal sponsoren had zich aan het initiatief verbonden. Deze bijdrage was onmisbaar en we willen hen dan ook allemaal bedanken voor hun steuntje in de rug.”

Reacties