Horecaondernemers, gebruik kruiden uit uw eigen stad!

Kruiden in de Ursulinentuin
Foto: werkgroep Geheime Tuinen van Sittard

Een oproep aan alle horecaondernemers van Sittard: gebruik bij de bereiding van uw gerechten voortaan kruiden uit uw eigen stad!

Hoe dat kan? Door deel te nemen aan het kruidenproject van de werkgroep Geheime Tuinen van Sittard. Dit project gaat aanstaande maandag 11 juni om 16:00 uur van start in de Ursulinentuin, gelegen aan de voet van de Dominicanenwal in Sittard.

Met medewerking van de werkgroep is deze vroegere moestuin van de Zusters Ursulinen in 2016 gerenoveerd tot een groene oase in het historische centrum van Sittard, met een boomgaard, een fruitmuur, een bloemenweide, een kruidentuin en verschillende bezinningselementen.

Dit project geeft u de gelegenheid verantwoord te ondernemen met verse, biologische kruiden en lokale producten. Met uw deelname helpt u tevens mee van de Ursulinentuin een mooie, levendige stadstuin te maken, waar het aangenaam verpozen is en waar fruit, kruiden en bloemen geplukt kunnen worden.

Voor Sittard een mooi en bijzonder initiatief. Hoe leuk is het uw gasten over deze mooie plek en dit bijzondere project te kunnen informeren.

Wat houdt het project in?

De tuin is bedoeld voor inwoners en bezoekers van Sittard om er rust, verpozing en bezinning te vinden. En uiteraard te genieten van de natuur.

U als horecaondernemer kunt in de tuin, voor vijftig euro per jaar, kruiden en fruit plukken. Hoe bijzonder is het zelf geplukte kruiden in uw keuken te verwerken. Zeker als het ook nog biologisch geteelde kruiden betreft. U kunt de kruiden overdag op een voor u geschikt tijdstip plukken. Aankoop, aanplant en verzorging van de kruiden worden geheel verzorgd door de werkgroep Geheime Tuinen.

Meedoen?

Bent u geïnteresseerd in het kruidenproject? Dan verwelkomt de werkgroep Geheime Tuinen van Sittard u graag als deelnemer.

Heeft u een voorkeur voor bepaalde kruiden, geeft u dit dan bij aanmelding aan, zodat daar bij de aanplant rekening mee kan worden houden.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij de volgende leden van de werkgroep Geheime Tuinen van Sittard:

Na aanmelding ontvangt u zo spoedig mogelijk de uitnodiging voor de feestelijke opening van de kruidentuin op 11 juni en de informatie over de wijze van betalen.

» www.geheimetuinenvansittard.nl
» Facebookpagina Geheime Tuinen van Sittard

Reacties