Kunst in de Supermarkt tijdens de Week van de Amateurkunst

Foto: De Domijnen

Van 9 tot en met 17 juni – tijdens de Week van de Amateurkunst – exposeren hobbykunstenaars in diverse supermarkten in Sittard en Geleen.

Op zaterdag 9 juni klinken er in en om diezelfde supermarkten de heerlijkste live-deuntjes, afgewisseld met hier en daar een te gekke dansmove of gedicht.

Kunstwerken, muziek en dans tussen de chips, melk en verse groenten

Locaties

Winkelcentrum Zuidhof Geleen

Expositie van Jelle Bruggeling, MoMa Glas (bij Bakkerij Mestrom) en Veronique De Groot (bij Plus Vijgen) en optredens van Harpschool Harpsfeer (11:00 uur), dichter Phil Schaeken (12:15 uur), Balletstudio Danzaira (13:00 uur), dichters Annemarie Gulikers (13:15 uur), vertolker van het levenslied Ruud Verhoef (15:00) en Dancestudio On Fire (16:15 uur).

Danzaira
© Danzaira

Jan Linders Geleen Centrum

Expositie van Tessa Reijnders en optredens van vertolker van het levenslied Ruud Verhoef (11:00 uur), Balletstudio Danzaira (12:00 uur), dichteres Annemarie Gulikers (12:15 uur), Harpschool Harpsfeer (12:30 uur) en Dancestudio On Fire (15:45 uur).

Plus Boudy-Postma Sittard

Expositie van Cecilfotografie en Bep Verblakt en optredens van Gymnastiekvereniging Swentibold (11:00 en 12:00 uur), vertolker van het levenslied Ruud Verhoef (13:00 uur), Dancestudio On Fire (14:00 uur), Balletstudio Danzaira (14:30 uur) en dichteres Annemarie Gulikers (14:45 uur).

Albert Heijn Brugstraat Sittard

Expositie van Suzie Albering, Hanneke Albering en Floor Lemmens en optredens van Balletstudio Danzaira (11:00 uur), dichters Annemarie Gulikers (11:15 uur), Koor Fusion (12:00 uur), vertolker van het levenslied Ruud Verhoef (14:00 uur) en Dancestudio On Fire (15:00 uur).

Bij AH Brugstraat kunnen kinderen tussen de 4 en 10 jaar op 9 juni tussen 11:00 en 17:00 uur gratis deelnemen aan een kinderkunstworkshop. Bij het Project PLAYROL kunnen kinderen onder leiding van kunstenares Vanessa Mezzolla knutselen aan ‘recycle kunst’. Er worden speelpoppetjes gemaakt van WC-rolletjes – playrollen. Er zijn leuke voorbeelden om de inspiratie van de kinderen te prikkelen. De ouders van de kinderen kunnen, terwijl de kids knutselen, lekker hun boodschappen doen.

Kunst in de supermarkt maakt deel uit de van Week van de Amateurkunst Sittard-Geleen. Van 9 tot en met 17 juni viert Sittard-Geleen de WAK: een week boordevol activiteiten voor en door muzikanten, kunstenaars, dansers, toneelspelers, cabaretiers, revue-artiesten, fotografen en alle andere mensen in Sittard-Geleen die een muzikale, creatieve of culturele hobby beoefenen. Er vinden evenementen plaats zoals Kunst in de Supermarkt, Coup Soleil en het Jeugdorkestenfestival. Het complete programma is te vinden op www.dedomijnen.nl/wak.

© Tessa Reijnders
Cookieinstellingen