Verdachte aanrijding bij Pinkpop aangehouden in Amsterdam

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De bestuurder van de witte bestelauto die vanochtend vier voetgangers aanreed bij het Pinkpopterrein in Landgraaf is aangehouden.

Dat werd bekendgemaakt tijdens de persconferentie die zojuist werd gehouden in het gemeentehuis van Landgraaf. De verdachte is een 34-jarige Heerlenaar. Hij heeft zich telefonisch bij de politie gemeld en is in Amsterdam aangehouden. Over het motief van de man is nog niets bekend. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Bij de aanrijding kwam een 35-jarige uit Heerlen om het leven. De drie andere slachtoffers liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het gaat om een 30-jarige man uit Landgraaf en een 26-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Heerlen.

Burgemeester Vlecken en festivalbaas Jan Smeets spraken hun medeleven uit aan de nabestaanden van het overleden slachtoffer en aan de families van de zwaargewonden. “Wat begon als een mooi feest eindigde in een drama”, zo sprak burgemeester Vlecken. Jan Smeets noemde het onvoorstelbaar wat er is gebeurd na twee dagen van feest.

Cookieinstellingen