Zesde Geheime Tuinen Festival Sittard goed bezocht

De voormalige kloostertuin van Agnetenberg fungeerde zondag als het centrale punt en de uitvalsbasis van het zesde Geheime Tuinen Festival van Sittard.

Het festival is een initiatief van de werkgroep Geheime Tuinen van Sittard, die deel uitmaakt van de Stichting Sittards Verleden.

Het festival werd officieel geopend door Frank Keysers, voorzitter van de Stichting Sittards Verleden en Janine Godderij, directeur van Woningcorporatie ZoWonen. ZoWonen is eigenaar van het voormalige klooster en van de prachtige kloostertuin aan de zuidoostkant van het oude centrum. De Tuinbrigade van de Werkgroep Geheime Tuinen, geheel bestaande uit vrijwilligers, zorgt sinds het vertrek van de zusters naar hun klooster op de Windrakerberg voor het onderhoud van de voormalige kloostertuin. Godderij en Keysers plantten bij wijze van openingshandeling van het zesde Geheime Tuinen Festival een Lemoen appelboom.

Het gratis toegankelijke festival speelde zich dit jaar af op een zevental locaties in de binnenstad: Agnetentuin, Jardin d’Isabelle, Ursulinentuin, Jardin des Roses, Toon Hermans Huis, St.-Michielskerk en op de Markt. Er waren informatiekraampjes en er werden voordrachten gegeven, er werden verhalen verteld, er werd gemusiceerd en gedanst én er waren demonstraties vendelzwaaien. Vanzelfsprekend stonden er een aantal Geheime Tuinenwandelingen op het programma.

Cookieinstellingen