Met je 3D-geprinte zelf deel uitmaken van het Erfgoedcentrum?

Foto: De Domijnen

De nieuwe vaste opstelling van het Erfgoedcentrum stelt 24 objecten centraal die de geschiedenis van het gebied verbeelden.

Elk object heeft een cruciale rol gespeeld in de totstandkoming van de huidige gemeente Sittard-Geleen.

Om de verbinding te maken tussen de collectie, de gemeente en haar bewoners willen het Erfgoedcentrum het publiek een actieve rol geven binnen haar muren. Hoe? Je wordt samen met jouw favoriete object gescand met een 3D-scanner. Vervolgens zie je jezelf in de vorm van een 3D print terug in de nieuwe vaste opstelling van het Erfgoedcentrum (opening september 2018). Lees zeker verder en ontdek hoe je kunt deelnemen!

Hoe kun je deelnemen?

Onderstaande lijst bevat 14 objecten die gescand zullen worden. Je kunt op basis van een korte geschreven motivatie aanspraak maken op een plek in het museum met het object van jouw keuze. Wat is jouw relatie met dit voorwerp? Waarom wil jij met dit object gescand worden? De meest originele motivatie wordt geselecteerd door een jury. Jong of oud(er), inwoner van Sittard-Geleen of geboren in deze gemeente? Iedereen kan deelnemen.

De 3D prints worden ongeveer 24 cm hoog en zullen permanent te zien zijn in de gang die toegang geeft tot de expositieruimte. Bij de 3D print wordt jouw naam vermeld.

De 3D scans worden gemaakt op woensdag 4 juli in het centrum van Sittard. Met jouw inschrijving bevestig je dus dat je die dag beschikbaar bent. Tegelijk met de selectie ontvang je een bericht over het moment waarop je wordt verwacht en op welke locatie.

Stuur jouw motivatie voor 29 juni via mail naar [email protected] met onderwerp 3D-scannen of via de papieren post naar afdeling Communicatie (Monseigneur Claessensstraat 2, 6131 AJ Sittard). De motivatie mag maximaal bestaan uit 120 woorden. Vermeld naast je motivatie ook zeker je naam, mailadres, telefoonnummer, woonplaats en leeftijd.

Het gaat om de volgende objecten:

  1. Vuistbijl
  2. Limburgse Bandkeramiek
  3. Haantje (Romeinse tijd)
  4. Jupiterbeeld (Romeinse tijd)
  5. Merovingisch kralensnoer
  6. Muntschat fort Sanderbout (17de eeuw)
  7. Boekje Agricola
  8. Portret speelman Nölgen van Geleen
  9. Lijkplank
  10. Kiddoesjbeker (Judaïca)
  11. Reliekenkastje Ursulinen
  12. Reddingsbrigade/mijnlamp
  13. Brievenkoffer van Lies
  14. Kunstwerk Mens en Maas

Ken jij iemand die een leuk verhaal te vertellen heeft over bovenstaande objecten? Breng hem of haar dan op de hoogte van deze oproep en hij of zij krijgt een plekje in het gloednieuwe Erfgoedcentrum.

Motivaties zijn voor 29 juni via mail/post van harte welkom!

Cookieinstellingen