Herdershond achtergelaten bij tankstation aan Langereweg

Foto: Facebook

Maandagavond laat werd op een steenworp afstand van Dierenbeschermingscentrum Limburg een aan een paal vastgebonden herdershond aangetroffen.

Dat meldt de vindster van de hond op haar Facebookpagina. Het dier was met een netwerkkabel vastgebonden en tussen de struiken achtergelaten om daar te creperen. De herdershond heeft staar en is daarnaast nagenoeg doof. De hond is meegenomen door de dierenambulance.

In haar post roept zij mensen op alert te zijn, want zeker nu de vakanties weer in aantocht zijn zullen er ook weer de nodige ‘dierenliefhebbers’ zijn die voor het gemak van hun huisgenootje af willen. En wie van zijn huisdier af wil omdat men er niet meer voor kan of wil zorgen: “laat het dier niet aan zijn lot over maar breng het naar een asiel”.

UPDATE: een dierenarts heeft de hond, die in zeer slechte conditie verkeerde, laten inslapen. De politie is op zoek naar de eigenaar van de hond. Het dier was niet gechipt. Eventuele getuigen of mensen die weten van wie de herdershond is worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Cookieinstellingen