Moskeebestuur Al Houda ontkende financiering vanuit het buitenland

Onder meer de Geleense Al Houda moskee kreeg geld uit Saudi-Arabië
Onder meer de Geleense Al Houda moskee kreeg geld uit Saudi-Arabië
Foto: SGN/Pixabay

Het College van B&W heeft een aantal vragen van de Stadspartij beantwoord betreffende moskee Al Houda in Geleen.

De Stadspartij wilde weten of het klopt dat de gemeente op 14 november afgelopen jaar een bericht heeft ontvangen waaruit blijkt dat de moskee Saoedisch geld had aangevraagd en wat de gemeente vervolgens met die informatie heeft gedaan.

Het college antwoordt dat er inderdaad een bericht werd ontvangen over buitenlandse financiering van de moskee. Die informatie werd vertrouwelijk verstrekt door de landelijke overheid.

Verder laat het college weten in het verleden – met name informeel – signalen te hebben ontvangen over de financiële huishouding en mogelijke buitenlandse financiering van de Al Houda-moskee in Geleen.

Deze signalen zijn, zo zegt het college, gedeeld met Justitie, Politie en Belastingdienst. Daarnaast is diverse keren met het bestuur van de Al Houda-moskee gesproken, onder meer over financiële transparantie. Hierbij werd door het bestuur steeds aangegeven dat geen sprake is van buitenlandse financiering.

“Gelet op de eerder ontvangen signalen kwam de informatie van 14 november 2017, die overigens zeer summier van aard was en stamde uit 2013, echter niet als verrassing en is deze toegevoegd aan het dossier”, zo luidt het antwoord verder.

Cookieinstellingen