Gemeente Sittard-Geleen zoekt leden voor de commissie bezwaarschriften

Gemeentehuis
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen is op zoek naar vier nieuwe leden voor de commissie bezwaarschriften.

De commissie brengt advies uit over bezwaarschriften tegen besluiten van het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de gemeenteraad. De commissie adviseert niet over bezwaarschriften tegen besluiten op het gebied van belastingen en de Wet waardering onroerende zaken.

De commissie bestaat uit één Algemene Kamer en twee Kamers voor Sociale en Personele Zaken.

De twee Kamers voor Sociale en Personele Zaken behandelen de bezwaarschriften tegen persoonsgerichte besluiten die betrekking hebben op de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Jeugdwet en personele zaken.

De Algemene Kamer behandelt de overige bezwaarschriften, tegen meer zaakgerichte besluiten, zoals bijvoorbeeld op het gebied van omgevingsrecht en handhaving.

In verband met het vertrek van een aantal leden die per 1 oktober 2018 hun maximale zittingsduur hebben bereikt, is de gemeente op zoek naar twee leden voor de Algemene Kamer en twee leden voor de Kamers voor Sociale en Personele Zaken.

» Lees hier de volledige vacaturetekst

Reacties

article
135784
De gemeente Sittard-Geleen is op zoek naar vier nieuwe leden voor de commissie bezwaarschriften. De
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180622/gemeente-sittard-geleen-zoekt-leden-voor-de-commissie-bezwaarschriften/
2018-06-22T11:28:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/06/IMG_6670.jpg
commissie bezwaarschriften
Gemeenteberichten, Nieuws