Lezing Koen Vergeer over de Formule 1 en Max Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Op donderdag 28 juni om 19:30 uur geeft Koen Vergeer bij boekhandel Krings in Sittard een boeiende lezing over de wereld van de Formule 1-racerij.

Uiteraard komt daarin ook het Limburgse racefenomeen Max Verstappen in beeld.

De entree is vrij, aanmelden is niet verplicht maar wel wenselijk.

Koen Vergeer schreef recentelijk het boek MaxMania, De weg naar de top. Naar aanleiding van het verschijnen van het boek toert hij door Nederland om aan de vooravond van een Grand Prix een lezing te geven. Op donderdag 28 juni is dat de vooravond van de Grand Prix van Oostenrijk.

De opzet van de avond

Aan de hand van een PowerPointpresentatie met foto’s en filmpjes vertelt hij iets over de kijk op de Formule 1 in Nederland – met name over de ontwikkelingen sinds het debuut van Max Verstappen. Het is een persoonlijk verhaal met typerende anekdotes, omdat hij die ontwikkelingen van nabij heeft meegemaakt.

Zijn presentatie duurt 20 tot 25 minuten en besluit met een korte vooruitblik op de komende Grand Prix, waaruit een gedachtewisseling met het publiek voortvloeit. Wat zijn de kansen van Max op de korte en langere termijn? En waar gaat het naar toe met de Formule 1?
Dus een interactieve lezing waarbij het publiek uitdrukkelijk wordt betrokken.

Over MaxMania

In MaxMania duikt schrijver en raceliefhebber Koen Vergeer in de wereld van de Formule 1, en kijkt hij naar de loopbaan van Max Verstappen. De Formule 1 is namelijk niet meer hetzelfde sinds Verstappen de wereldtitel in het vizier heeft. Ook de beleving in Nederland is veranderd, nu ‘wij’ een superster hebben in de sport die zo lang onbereikbaar leek en zelfs verafschuwd werd.

De Formule 1 is een nationale kwestie geworden. Iedereen leeft mee. Wat maakt Verstappen zo speciaal? En wat maakt die Formule 1 zo bijzonder? In MaxMania loopt Vergeer door de pits, fileert hij Vettel en Hamilton en interviewt hij ex-kampioenen die de duistere tijden van vuur en dood nog hebben meegemaakt. En natuurlijk volgt hij Verstappen in alle successen en tegenslagen op weg naar de top. Voor zowel de doorgewinterde racefanaten als de nieuwe Formule 1-fans is dit boek een heerlijk avontuur.

Over Koen Vergeer (1962)

Hij is poëzie-kenner en Formule 1-fanaat. Hij publiceerde onder andere Poëzie in Vredenburg (2000) en Le Mans (2004). Zijn eerder verschenen De Formule 1-fanaat (1999) werd vertaald in het Engels en Duits; de Nederlandse editie beleefde al vier herdrukken. In 2008 verscheen Vaders langs de lijn, waarin Vergeer beschrijft hoe hij als coach iedere week langs het voetbalveld staat.

Cookieinstellingen