Binnenstad Sittard voor even pretpark tijdens eerste editie KènjerFest

Het was druk vandaag tijdens koopzondag in het centrum van Sittard. En dat lag niet alleen aan het aangename winkelweer.

Het Centrum Management van Sittard had vandaag de eerste editie van het KènjerFest georganiseerd en dat bleek een schot in de roos. Het centrum van de stand veranderde vanmiddag zo’n beetje in een pretpark waar tal van activiteiten waren georganiseerd voor jonge kinderen. Je zag ze dan ook al vroeg in het gezelschap van hun ouders en grootouders de stad intrekken.

Het kinderfestival werd vanmiddag om 12:00 uur geopend door burgemeester Sjraar Cox, die voor de duur van het KènjerFest zijn ambtsketen aflegde nadat hij Charlotte Frusch – de eerste kinderburgemeester van Sittard – haar ambtsketen had omgehangen. Daarna knipte Charlotte bij wijze van startsignaal een rood lint door en bezocht ze samen met twee door haarzelf gekozen kinderwethouders de verschillende attracties.

En daar werd het gaandeweg drukker en drukker. Er waren sportieve activiteiten – in een pannakooi die onder toezicht stond van twee spelers van Fortuna Sittard werd fanatiek gevoetbald; er kon worden geklauterd; er was een stormbaan; je kon steppen of fietsen op een BMX-baan, maar je kon ook een filmpje pikken; je kon worden geschminkt; er werd volop gekleurd en getekend én je kon gratis popcorn, een ijsje, een hamburger of een suikerspin krijgen én er was natuurlijk snoep. En dat werd door de doelgroep, gezien de rijen die er op verschillende plekken ontstonden, bijzonder goed gewaardeerd. Kortom: KènjerFest is voor herhaling vatbaar!

Reacties