Vier illegalen aangehouden bij integrale controle in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 18 mei jongstleden hield de politie al eens een integrale controle in het centrum van Geleen. Vrijdag werd er opnieuw een grote controle gehouden.

Aan deze controle werd meegewerkt door de gemeente en de politie en daarnaast door onder andere de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA), Enexis en de Belastingdienst.

Bij de controle zijn zowel horecapanden als woningen bezocht. Vanuit de bevolking en diverse instanties werden signalen ontvangen over het niet naleven van horecaregelgeving en illegale bewoning. Deze signalen vormen de aanleiding van de controle(s).

Tijdens de controle is door de Belastingdienst op meerdere locaties beslag gelegd op roerende en onroerende zaken. De NVWA heeft diverse keukens gecontroleerd en heeft hierbij 3 boetes opgelegd, onder andere vanwege slechte hygiëne. Door de gemeente zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Hierop volgen waarschuwingen en boetes.

Op diverse adressen werden personen die illegaal in Nederland verbleven aangetroffen. De afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie past het terugkeerbeleid toe op vier personen. Ook worden diverse adresonderzoeken gestart. Op één woonadres werd een hennepknipperij en -drogerij aangetroffen met circa 68 kg hennep (straatwaarde van 280.000 euro). Daarbij werden twee personen aangehouden.

Ook werd vrijdag op diverse plekken een verkeerscontrole gehouden in samenwerking met team Infra politie Limburg. Tijdens deze controles werden meerdere bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor rijden zonder rijbewijs, rijden zonder gordel, niet handsfree bellen, rijden door rood licht, overschrijding maximum snelheid en onverzekerd rijden. Drie personen werden aangehouden. Twee personen in verband met gevaarlijk verkeersgedrag, heling en verboden wapenbezit. Eén persoon in verband met het feit dat deze ongewenst vreemdeling is verklaard. Ook op deze persoon wordt het terugkeerbeleid toegepast. Tegen één persoon wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, verboden wapenbezit en het bezit van een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen.

De vergunningen van de horecazaak waar tijdens de vorige controle een hennepkwekerij werd aangetroffen zijn inmiddels ingetrokken.

Hennepknipperij en -drogerij aangetroofen – Fb politieBron: politie basisteam Westelijke Mijnstreek

Cookieinstellingen