Roze Lintje 2018 voor Borstcentrum Zuyd

Foto: SGN

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het Roze Lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan Zuyderland Medisch Centrum.

Dat meldt Zuyderland Medisch Centrum op zijn website. De onderscheiding betekent een mooie waardering voor Borstcentrum Zuyd op locatie Sittard-Geleen. Ruim een jaar geleden is hier de borstkankerzorg bij Zuyderland geconcentreerd met als doel de kwaliteit te verbeteren en innovatie te stimuleren.

Het multidisciplinaire team van Borstcentrum Zuyd is trots op de toekenning van het keurmerk. “We staan voor patiëntgerichtheid en het leveren van excellente zorg aan onze patiënten. De toekenning van het Roze Lintje voor de zorg rond borstkanker, waarbij de mening van de patiënt een belangrijke rol speelt, is een erkenning daarvan”, aldus Caroline van der Eijk, procesmanager oncologische zorg bij Zuyderland Medisch Centrum.

Het Roze Lintje wordt uitgereikt als voldaan wordt aan de eisen die BVN bepaalt. De criteria zijn onder andere tot stand gekomen op basis van wat patiënten optimale zorg vinden. Ziekenhuizen die aan de criteria voldoen ontvangen dit felbegeerde lintje.

Het Roze Lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Belangrijke criteria zijn onder andere de wachttijd tot diagnose, het aantal patiënten dat jaarlijks wordt geopereerd en een vast aanspreekpunt met eventuele psychosociale zorg voor de patiënt.

Bron: Zuyderland Medisch Centrum

Reacties

article
137095
Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft het Roze Lintje voor patiëntgerichte borstkankerzorg toegekend aan Zuyderland Medisch Centrum.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180711/roze-lintje-2018-voor-borstcentrum-zuyd/
2018-07-11T16:17:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/07/11114509/roze-lintje-zuyderland-medisch-centrum-sittard-augustus-2016.jpg
Borstcentrum Zuyd, Roze Lintje 2018
Nieuws