Ook twee soorten smoothies van Veggie Express besmet met Listeria

Foto: © Fresh Fruit Express International BV

Fresh Fruit Express International BV is door haar leverancier Greenyard gewaarschuwd voor een besmetting met Listeria van diverse producten.

De Listeriabesmetting bij een Hongaarse vestiging van Greenyard werd vorige week gemeld en heeft er al bij diverse leveranciers van voedingsmiddelen toe geleid dat producten uit de winkel gehaald moesten worden en dat consumenten moesten worden gewaarschuwd die producten niet te consumeren, maar terug te brengen naar de winkel.

Ditmaal is het aan Fresh Fruit Express International BV om procuten terug te roepen en uit de handel te nemen. Het gaat om

  • 171439 Veggie Express Green Smoothie mix, doos met 20 zakjes á 150 gram, tenminste houdbaar tot: 09-03-2020 , batchcodes L18068A1 en L18068B1
  • 171440 Veggie Express Red Smoothie mix, doos met 20 zakjes á 150 gram, tenminste houdbaar tot: 03-05-2020, batchcode L18123B2

De zakjes bevatten diepgevroren veggie smoothie mixen die gebruikt wordt bij het bereiden van smoothies.

» besmetting bij Greenyard

Fresh Food Express International BV doet daarom een dringend beroep op de bedrijven die dit product via de horecagroothandel hebben gekocht om dit niet te verwerken. Consumenten die dit product mogelijk hebben gekocht dienen dit niet te consumeren.

Veggie Express Red Smoothie Mix en Veggie Express Green Veggie mix zijn mogelijk besmet met Listeria monocytogenes via het ingrediënt pastinaak, dat uit een fabriek uit Hongarije komt van Greenyard waar te hoge waardes van listeria monocytogenes zijn vastgesteld door de Hongaarse autoriteiten.

Het consumeren van een levensmiddel dat besmet is met de Listeria bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico om ernstig ziek te worden.

Bedrijven en consumenten die een van de producten hebben gekocht kunnen dit terugbrengen naar het bedrijf waar het is gekocht.

Alle andere artikelen van Fresh Fruit Express en ook de Veggie Express Orange mix komen uit andere fabrieken en zijn dus geen onderdeel van deze terugroepactie. Ook de Veggie Express Red en Green mixen met een andere code zijn niet geproduceerd met pastinaak uit deze fabriek in Hongarije en gewoon te consumeren.

Cookieinstellingen