Senioren, azielzoekers en statushouders haalden certificaat Klik & Tik

Deelnemers aan de cursus Klik & Tik
Deelnemers aan de cursus Klik & Tik
Foto: © Rob Nijpels

Op dinsdag 17 juli kregen de deelnemers van de Klik & Tik cursus in de leeswinkel in Echt certificaten uitgedeeld.

De deelnemers zijn bewoners van het asielzoekerscentrum in Echt, statushouders en senioren. Ze hebben de afgelopen periode geleerd om zelfstandig om te gaan met de computer en met het internet.

AZC en Educatie De Domijnen bundelen hun krachten en bieden de statushouders van AZC in Echt de mogelijkheid om digitaal vaardig te worden. “Geldzaken regelen, werken met DigiD, inschrijven voor een sociale huurwoning, steeds meer zaken worden met de computer en het internet geregeld. Digitale vaardigheden worden in de toekomst nog belangrijker. We willen onze bewoners graag digitaal vaardig maken en hebben de samenwerking met De Domijnen gezocht” zegt Carolien Rietjens, NT2-docent van AZC.

“Klik & Tik werd in het leven geroepen voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met de computer en het internet. De reacties van deelnemers zijn steeds lovend. Ze leren – samen met gelijkgestemden – op korte tijd veel bij over het digitale landschap. Enorm leuk om die vooruitgang steeds te zien” zegt Carolien Mahin van Educatie De Domijnen.

Cursussen basiseducatie: computer, internet & digitale overheid

De cursus Klik & Tik leert deelnemers de basisfuncties van de computer, het internet en sociale media te gebruiken. De basis is voor mensen die nauwelijks of nog nooit (zelfstandig) met de computer hebben gewerkt. Het leert deelnemers te navigeren op internet, e-mails te schrijven en te versturen.

Samen op het web is voor mensen die de weg weten op het internet maar graag meer willen weten over sociale media.

Digisterker leert deelnemers werken met de elektronische overheid. Gebruik van DigiD, aanvragen huurtoeslag, werk zoeken, verhuizing doorgeven, informatie over AOW zijn onderwerpen die aan bod komen. Stapsgewijs en in een kleine groep onder leiding van docenten worden de belangrijkste vaardigheden voor het werken met de elektronische overheid behandeld.

Meer informatie over de cursussen van basiseducatie is te vinden op www.dedomijnen/educatie.

Cookieinstellingen