Vragen CDA over reconstructie Heistraat en Mauritsweg in Einighausen

Foto: beeldcitaat Google

De Heistraat en Mauritsweg in Einighausen staan al geruime tijd op de planning voor een uitgebreide reconstructie.

Riolering, trottoir en wegdek in beide straten moeten worden vernieuwd. Daarnaast zijn er in de Heistraat een tweetal waterbuffers voorzien voor de opvang van het overtollige regenwater bij hevige stort- en regenbuien. De oudere Brandstraat, Everstraat en Heistraat hebben daar al heel (eeuwen) lang ontzettend veel overlast van in de vorm van o.a. volgelopen kelders.

Vanaf 6 februari 2017 zijn de inwoners, met name de bewoners van de Mauritsweg en Heistraat tijdens een drietal informatieavonden meegenomen over de aanpak van de reconstructie en hoe de nieuwe straten en trottoirs er uiteindelijk komen uit te zien. Verder kregen alle bewoners de gelegenheid suggesties in te brengen welke in de vervolgbijeenkomsten uitvoerig besproken zijn. Al met al hét voorbeeld van burgerparticipatie, waarover de bewoners alleen maar positief waren.

De werkzaamheden aan de Heistraat waren in eerste instantie voorzien voor het najaar van 2017. Vervolgens werden deze om diverse redenen uitgesteld naar de zomer van 2018. Jos Schlössels, CDA-raadslid en zelf inwoner van hét ‘Oude Ambachtendorp’ is onlangs door dorpsgenoten aangesproken waarom de werkzaamheden tot op de dag van vandaag nog steeds niet zijn begonnen. Op dit moment gaat het gerucht de ronde dat de reconstructie op de planning staat voor januari 2019.

Veel bewoners van de Mauritsweg en Heistraat maken zich dan ook terecht zorgen hierover. Zeker gezien het feit dat de kwaliteit van het wegdek met de dag onder deze temperaturen verslechtert. Het wegdek zit vol met scheuren en gaten en vormt voor het verkeer, met name fietsers en schoolgaande kinderen een groot gevaar. Met de donkere dagen in het verre vooruitzicht, spreekt ook de CDA-fractie haar bezorgdheid uit over het alsmaar uitblijven van de geplande werkzaamheden aan de Mauritsweg en Heistraat.

Het CDA wil graag van het college weten waarom de reconstructie van de Mauritsweg en Heistraat tot twee keer toe is uitgesteld en wat nu uiteindelijk de definitieve planning wordt.

Wat betreft het zeer slechte wegdek met veel scheuren en gaten vraagt het CDA – met najaar en winter in het vooruitzicht – of de gemeente bereid is om gevaarlijke gaten en scheuren alsnog te herstellen in het belang van de veiligheid van onder andere fietsers.

Volgens het CDA is januari, de op een na donkerste maand van het jaar, niet echt de meest geschikte periode om een drukke verkeersader als de Mauritsweg en Heistraat over een lengte van maar liefst 1 kilometer volledig op de schop te nemen. Verder brengen de werkzaamheden in de winter diverse extra ongemakken voor de bewoners met zich mee. Ook vraagt het CDA de Gemeente om de werkzaamheden vóór of na de winterperiode te starten, opdat dan ook de verkeersveiligheid het meest gewaarborgd is.

Cookieinstellingen