Vier genomineerde acts Jo Erens Priès

Foto: HH

De genomineerden voor de Jo Erens Priès, de prestigieuze dialectmuziekprijs van de Nach van ’t Limburgse Leed, zijn bekend.

Op alfabetische volgorde zijn dat Huub Holtman (Grubbenvorst), Harold K (Susteren), Jorn Lucassen (Schimmert) en Mella (Neer). Eén van deze vier wordt komende maand de opvolger van Joep’s Kapel, het geesteskind van Joep van Wegberg en Jo Erens Priès-winnaar in 2017.

Bekendmaking en uitreiking vinden plaats tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed op zaterdag 15 september in Venlo.

De Jo Erens Priès

De Jo Erens Priès gaat steevast naar een act die het voorbije jaar op opvallende, onderscheidende en/of vernieuwende wijze met dialectmuziek bezig is geweest en moet worden gezien als een aanmoediging om ook de komende jaren inspiratie uit het dialect te halen. Daarbij is de winnaar een voorbeeld voor andere muzikanten en tekstdichters. De winnaar krijgt een beeldje van de kunstenaar Ger Janssen en uiteraard eeuwige roem. De uitreiking is ieder jaar een van de hoogtepunten van de Nach van ’t Limburgse Leed. Tot en met 2011 heette de prijs die de Nach jaarlijks toekende de Priès van ’t Limburgs Leed, daarna werd de prestigieuze erkenning omgedoopt tot de Jo Erens Priès.

De winnaar van de negentende Jo Erens Priès (inclusief de prijzen onder de naam Priès van ’t Limburgs Leed) zal op 15 september tijdens de Nach van ’t Limburgse Leed in het centrum van Venlo bekend worden gemaakt. Die dag wordt wordt ook de Veldeke Oeuvre Priès van ’t Limburgse Leed uitgereikt.

Cookieinstellingen