Insecten en andere kriebelbeesten bekijken in Kasteelpark Born

Foto: Kasteelpark Born

Naast grote kamelen, nieuwsgierige neusberen en stoere zilvervossen kun je je in het Kriebelhuis vergapen aan de kleinere dieren in het Kasteelpark. Je vindt ze in het Kriebelhuis en in de Waterwereld.

De een vindt ze supercool, de ander krijgt kippenvel bij het zien van deze dieren. Op zondag 19 augustus zet het Kasteelpark daarom de minder geliefde dieren in het zonnetje en kun je kennismaken met onder meer wandelende takken, vogelspinnen, rivierkreeften en felgekleurde tropische kikkertjes.

Insectenhotel

In je eigen achtertuin of op je balkon leven heel veel insecten. In de wintermaanden zoeken ze een slaapplekje. Als je een insectenhotel ophangt, maak je heel veel dieren blij. Heb je nog geen insectenhotel? Geen probleem! Voor 10 euro kun je je eigen insectenhotel in elkaar zetten bij de workshoptafel. Neem hem mee en hang hem thuis op!

In de Wasjbear leer je over de bloemetjes en de bijtjes. Met een binoculair of loep kun je ook diverse insecten van dichtbij bekijken.

Insecten proeven

Insecten zijn nuttige dieren die in iedere tuin voorkomen. Er zijn veel dieren die ook insecten eten. Wist je dat jij ook insecten kunt eten? Je kunt ze verwerken in allerlei recepten, maar gefrituurd zijn ze erg lekker! Kom je proeven? (deze activiteit is onder voorbehoud). Alle activiteiten zijn van 13 – 16 uur en zolang de voorraad strekt.

Door andermans ogen

Niet alleen zetten we deze dag de kriebelbeesten in de kijker. Vanaf 19 augustus openen we namelijk een nieuwe educatieve doe-tocht met het thema ‘Door andermans ogen’. Kruip in de huid van dieren en bekijk hoe zij de wereld zien! Gebruik al je zintuigen, maar vooral je ogen. Kijk of je net zulke grote wimpers hebt als een kameel en ontdek welk dier de wereld in blauw ziet. Durf je de vergelijking met een visarend aan te gaan en te bepalen wiens zicht scherper is? Loop deze tocht en bekijk de mensen door dierenogen.

Kasteelpark Born

Openingstijden

Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 1à:00 tot 18:00 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop.

Cookieinstellingen