Het was weer genieten op het Sint Rosa Festival!

Het Sint Rosa Festival zit er weer op. Van vrijdagmiddag tot en met zondagavond waren de schootsvelden van Sittard het toneel van een enorm gevarieerd programma.

Er was werkelijk voor elk wat wils: muziekoptredens variërend van blue grass, via gospel, blues, en pop tot carnavalsmuziek, een bijzonder circus, bizarre voorstellingen, humoristische voorstellingen, poppentheater voor de kleintjes, ouderwetse kermisattracties en diverse foodtrucks en tentjes waar je wat kon eten en drinken. Het weer werkte ondanks de minder goede vooruitzichten redelijk tot goed mee en dat resulteerde in een aantal extra dagen vakantiegevoel, blije gezichten, vrolijke mensen, drukbezochte optredens, kortom opnieuw een bijzonder geslaagd Sint Rosa Festival.

Met de aparte mix van uiteenlopende muziekoptredens, circus, (straat)theater, eten en drinken, de manier waarop dat alles wordt gehuisvest in kleine maar zeer sfeervolle paviljoens en de inrichting van het festivalterrein krijgt het festival een gezellige en intieme uitstraling, aantrekkelijk voor jong en oud én gratis toegankelijk. Een formule waarmee de organisatie jaar op jaar meer mensen weet te trekken.

Zondag was de absolute hoogtijdag van het Festival: na de Sint Rosaprocessie ging rond het festivalterrein verder een grote kunstmarkt van start en de winkels waren open vanwege koopzondag. Dat was goed voor veel bezoekers in de stad.

Volgend jaar staat het festival van 23 tot en met 25 augustus op de kalender.

De nostalgische kermis op de Markt is nog tot en met dinsdag te bezoeken.

Klik op de foto boven dit bericht om meer foto’s van het festival te bekijken.

Reacties