‘Kind van de club’ benoemd tot algemeen directeur Fortuna Sittard

Ivo Pfennings algemeen directeur Fortuna Sittard
Ivo Pfennings algemeen directeur Fortuna Sittard
Foto: Fortuna Sittard

Hij zegt het zelf: “Ik ben een kind van de club”. Ivo Pfennings is met ingang van 1 oktober de nieuwe algemeen directeur van Fortuna Sittard.

Hij volgt dan interim-directeur en gedelegeerd commissaris Johnny Creemers op. De oud-profvoetballer – hij speelde gedurende zijn hele profloopbaan van 1994 tot en met 2001 voor Fortuna Sittard – was lange tijd werkzaam als bankier en gaat zich bezighouden met het aansturen van het kantoorpersoneel en alle beleidszaken van niet-technische aard.

Pfennings werd unaniem gekozen uit diverse kandidaten. Volgens bestuursvoorzitter Isitan Gün beschikt Pfennings door zijn carrière over een groot zakelijk netwerk, heeft hij ervaring met complexe projecten én begrijpt hij uit eigen ervaring de krachten die in een betaald voetbalorgansiatie een rol spelen.

De namen Pfennings en Fortuna Sittard zijn nauw met elkaar verbonden, want drie generaties Pfennings kwamen voor de club in het veld. Behalve hijzelf was ook zijn vader Huub speler bij Fortuna Sittard en speelde zijn grootvader Lambert nog in dienst van Sittardia.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen