Supporters FC Utrecht en Fortuna Sittard met elkaar op de vuist

Foto: Dickelbers [CC BY-SA 3.0]

Na afloop van de wedstrijd zijn supporters van Fortuna Sittard en FC Utrecht zaterdagavond met elkaar op de vuist gegaan aan de zuidzijde van het stadion.

Daar braken twee weken geleden na het thuisduel tegen PSV ook al ongeregeldheden uit. Daarbij raakten toen enkele politieagenten gewond.

De politiebonden grepen vervolgens het duel tegen FC Utrecht, dat zaterdagavond werd gespeeld, aan om in het kader van acties voor een betere politie-cao een vakbondsbijeenkomst te beleggen in de buurt van het stadion. Daardoor was er rond het stadion tijdens de wedstrijd geen politie-inzet mogelijk. De bonden hadden kritiek op burgemeester Cox omdat er rond het stadion nogal wat stenen en bouwmaterialen voor het oprapen lagen waarmee supporters elkaar te lijf konden gaan.

Ondanks het ontbreken van politie-inzet besloot Cox – na overleg met diverse partijen, de beide clubs, hun supportersverenigingen en de KNVB – de wedstrijd niet af te blazen. Fortuna Sittard zorgde voor extra beveiligers en ook van de kant van FC Utrecht reisden er extra stewards mee naar het stadion. Bovendien werd er rond het stadion opgeruimd en werd de parkeerplaats voor de bussen van de bezoekende supporters geasfalteerd,

Voorafgaand aan de wedstrijd van zaterdag wees een inspectie volgens politievakbond ACP uit dat er – ondanks toezeggingen van de burgemeester om alles op te laten ruimen – nog altijd stenen en ander bouwmateriaal rondslingerden bij het stadion, zo meldt de website van De Limburger.

De ongeregeldheden na de wedstrijd braken uit nadat FC Utrechtsupporters de hekken rond de parkeerplaats waar hun bussen stonden geparkeerd omver hadden getrokken. Daarna arriveerde er alsnog politie en ME, waarna het snel was gedaan met de heibel. Bij de ongeregeldheden zou een steward gewond zijn geraakt.

De confrontatie tussen de supportersgroepen van beide clubs duurde volgens een woordvoerster van de gemeente Sittard-Geleen maar kort. “De politie was heel snel ter plaatse”, zei ze. “De agenten hoefden niet in te grijpen, het feit dat ze er waren herstelde de rust.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen