Politie vond situatie bij Fortuna veilig genoeg

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De politie vond de situatie rond het Fortunastadion in Sittard afgelopen zaterdag veilig genoeg om de wedstrijd tegen FC Utrecht door te laten gaan.

Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van politie, Openbaar Ministerie (OM), Fortuna Sittard en de gemeente Sittard-Geleen.

De opvatting van de politie staat haaks op die van de politiebonden. Die vonden de situatie ter plekke juist te onveilig om de wedstrijd door te laten gaan. Zij riepen agenten op er weg te blijven in het kader van een cao-actie.

Na de wedstrijd trokken supporters van FC Utrecht een aantal hekken omver die rond de busparkeerplaats voor de bezoekende supportersbussen waren geplaatst, waarna er een korte confrontatie plaats had tussen een groep ‘supporters’ van Fortuna Sittard en die van FC Utrecht. Volgens een woordvoerster van burgemeester Sjraar Cox kun je dit soort wangedrag niet altijd voorkomen.

Toen binnen 5 minuten toch de politie en een eenheid ME arriveerden keerde de rust direct terug, de ME hoefde niet in te grijpen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen