Coalitieakkoord Sittard-Geleen wordt verder ingevuld

Foto: HH

Vorige week vond in de raadszaal in Geleen de aftrap plaats voor de eerste gesprekken die moeten leiden tot een verdere invulling van het coalitieakkoord.

Het coalitieakkoord ‘SAMEN DUURZAAM – Samen werken aan een gezonde gemeente’ is tot nu toe immers enkel een akkoord op hoofdlijnen.

De nadere invulling van het akkoord vindt plaats in samenspraak met de samenleving. Gemeenteraadsleden spelen hierbij een belangrijke rol. Zij gaan verkennen over welke maatschappelijke opgaven inwoners en verenigingen met de Gemeente in gesprek willen. En op welke manier ze dat gesprek bij voorkeur aangaan. De verkenningsronde is op 7 september begonnen en duurt nog tot en met 20 september.

De verkenning vormt de basis voor de gesprekken die het college in oktober zo breed mogelijk gaat voeren. Dan wordt ook het gesprek aangegaan met het bedrijfsleven en de maatschappelijke partners van de gemeente. Het college gaat géén wensenlijstjes ophalen, maar brengt in beeld waar de gezamenlijke opgaves liggen, en hoe we daar met zijn allen – gemeente, maatschappelijke partners, inwoners en bedrijfsleven – de schouders onder kunnen zetten.

De uitkomsten van de gesprekken worden gebruikt om het coalitieakkoord verder uit te werken en de juiste keuzes te maken. Met deze aanpak wil de coalitie bereiken dat er een programma tot stand komt vóór en ván de hele samenleving van Sittard-Geleen.

Reacties

article
142331
Vorige week vond in de raadszaal in Geleen de aftrap plaats voor de eerste gesprekken
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180912/coalitieakkoord-sittard-geleen-wordt-ingevuld/
2018-09-12T08:00:37+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2016/04/26233837/raadszaal-buitenzijde.jpg
coalitieakkoord Sittard-Geleen
Gemeenteberichten, Nieuws