Minister en korpschef blij met cao-afspraken politie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en korpschef Erik Akerboom zijn tevreden over het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao voor de politie.

“Het is een evenwichtig pakket geworden. De afgelopen maanden heb ik op verschillende momenten uitgebreid gesproken met actievoerende agenten. Ik heb groot respect voor hun passie en betrokkenheid, zowel bij hun vak, hun collega’s als de organisatie. Hun kritische geluiden heb ik mij aangetrokken en met dit resultaat willen de korpschef en ik aan deze terechte punten tegemoetkomen”, laat de minister vrijdag weten.

Akerboom vindt ook dat er een goed resultaat ligt. “Goed voor de politiecollega’s, omdat zij worden beloond voor hun inzet de afgelopen jaren. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over capaciteit en inzetbaarheid, loopbaanpaden na de initiële politieopleiding, duurzame inzetbaarheid en voorzieningen voor oudere collega’s. Het akkoord helpt ons als politie om in te spelen op snelle technologische en maatschappelijke veranderingen.”

De politie krijgt er de komende drie jaar ruim 8 procent salaris bij en daarbij twee keer een uitkering van 400 euro in 2018 en 2019. Dat staat in het onderhandelingsresultaat dat de politiebonden hebben bereikt met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de korpsleiding.

Ook wordt de werkdruk van agenten aangepakt door meer mensen aan te nemen. Het herstelplan dat de politiebonden hebben opgesteld, is daarbij het uitgangspunt, melden de bonden. Politiemensen krijgen meer zeggenschap over hun rooster.

Vanwege het bereikte akkoord zijn de voor dit weekend rond wedstrijden in het betaald voetbal aangekondigde politieacties afgeblazen. Alle wedstrijden gaan dan ook gewoon door.

Reacties

article
142507
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en korpschef Erik Akerboom zijn tevreden over het
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180914/minister-en-korpschef-blij-met-cao-afspraken-politie/
2018-09-14T19:49:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2015/06/politie-rug-politieman.jpg
Nieuws