Vocaal Ensemble Luccicante met muzikale gasten in het Salviuskerkje

Foto: Vocaal Ensemble Luccicante

Op zondag 30 september om 15:00 uur concerteert Vocaal Ensemble Luccicante in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Als muzikale gast heeft Luccicante het Kamerorkest van Das Neue Orchester Aachen (NOA) uitgenodigd. Het geheel staat onder leiding van Ankie Janssen-Hanique.

Het concertprogramma getiteld Jesu meine Freude ziet er als volgt uit: J.S.Bach – Jesu Meine Freude (delen uit het Motet BWV 227); E. Elgar – Ave Maria; F.Mendelssohn – Verleih uns Frieden; J.Rutter – Look at the World; J.Rheinberger – Abendlied; J.S.Bach – Aria (uit: Orkestsuite no3 in D groot, BWV 1068); W.A.Mozart – Divertimento in D.

Vocaal Ensemble Luccicante is in 2003 opgericht door Ankie Janssen-Hanique en staat sindsdien onder haar leiding. Zij is tevens een van de sopranen. Het Ensemble heeft een vaste bezetting van 13 zangers. Incidenteel worden voor projecten gastzangers uitgenodigd zoals Yolande Eymael-sopraan, Anja Bladt-alt/mezzo, Nicolle Offermans-alt en Frans Bindels-bas.

Het repertoire van Luccicante bestaat uit koormuziek uit verschillende periodes en stijlen: van werken uit de renaissance tot hedendaagse muziek; bewerkingen van pop- en filmmuziek en een zeer uitgebreid advents- en kerstrepertoire. Luccicante treedt op tijdens huisconcerten, bij vieringen in kerken, in advents- en kersttijd. De zangers volgden masterclasses bij King’s Singers Philip Lawson en Paul Phoenix, tevens workshops bij John Bröcheler. In 2007 werd een CD-opname gemaakt.

Het Kamerorkest van het NOA wordt gevormd door ca 10 gevorderde spelers uit Das Neue Orchester Aachen. Dit symfonieorkest met musici uit o.a. Universiteit Aken Klinikum en de Volkshochschule geeft talrijke concerten in en rondom Aken met repertoire van ‘Barok tot Modern’.

Ankie Janssen-Hanique behaalde aan het Conservatorium Maastricht haar eerstegraads diploma Schoolmuziek en studeerde daarna solozang bij o.a. Frans Kokkelmans. Zij was een van de vaste sopranen van het Limburgs Vocaal Ensemble van Peter Kokkelmans en het ensemble van Vic Nees in Eupen. Ankie is werkzaam als solo- en ensemblezanger, tevens als vocal coach. Tot aan haar recente pensionering was zij verbonden als muziekconsulent aan de Stichting Muziekschool Kerkrade en begeleidde zij op verschillende basisscholen en scholen voor speciaal basisonderwijs teams in het doceren van het vak muziek.

Entree: 12,50 euro dagkassa; 10,00 euro bij reserveren
Reserveren: [email protected]
Info: www.luccicante-vocaal.nl
Lokatie: Salviuskerkje, Platz 2, 6141 AT Limbricht
www.salviuskerkje.nl

Cookieinstellingen