Onstuimige vrijdag kondigt begin van de herfst aan

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het weer heeft vandaag een onstuimige aanloop ingezet naar de astronomische herfst, die zondag met de nodige regen en mogelijk opnieuw harde wind begint.

Er waait vandaag een harde tot stormachtige wind en het is beduidend kouder dan gisteren. In het binnenland zijn windsnelheden van 75 tot 90 kilometer per uur mogelijk. De kans op stormschade is groot, zeker ook omdat bomen nog vol in het blad staan en omdat ze door de droge zomer mogelijk te lijden hebben gehad.

Weeronline verwacht vrijdagavond een tweede windpiek, veroorzaakt door stevige buien met kans op onweer. Het onstuimige weer trekt over het westen en noorden van het land.

Zaterdag zwakt de wind af naar matig en er trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Het wordt fris, met maxima van 16 tot 17 graden.

Zondag is het begin van de astronomische herfst. Dan staat de zon precies boven de evenaar waardoor dag en nacht overal op aarde even lang duren. Mogelijk gaat het die dag opnieuw stormen, maar de weersverwachting is nog onzeker.

Cookieinstellingen