Sittardenaar op bezoek bij Duitse minister van Economische Zaken

minister Peter Altmaier en Jo Spätgens
minister Peter Altmaier en Jo Spätgens
Foto: SGN

Vrijdagochtend was Jo Spätgens uit Sittard te gast op het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie in Berlijn.

Spätgens, oud-raadslid en oud-afdelingsvoorzitter van het CDA, heeft daar een uur gesproken met minister Peter Altmaier. Tijdens het privégesprek ging het onder andere over onderwerpen als Europa, internationale handel en natuurlijk de politieke situatie in Duitsland en Nederland.

Jo Spätgens: “Peter en ik kennen elkaar sinds 1982. Wij ontmoetten elkaar tijdens een week van politieke jongerenuitwisseling in het Euregionaal Sportcentrum te Sittard. Hierbij waren jonge politici uit Limburg en het Duitse Saarland aanwezig. Een jaar later waren de Limburgers te gast in het Saarland. Wij hebben al die jaren met enige regelmaat contact gehouden. De indrukwekkende politieke carrière van Peter Altmaier heb ik van afstand gevolgd. Via Brussel en de Bondsdag tot Kanzleramtsminister van Merkel tot nu minister van EZ van de sterkste economie van Europa.”

“Het was een geweldige ervaring op het ministerie in Berlijn ontvangen te worden. En het was bijzonder aangenaam na jaren weer eens uitgebreid bij te kunnen praten met Peter Altmaier, die ook in zijn hoge politieke functie nog steeds de aimabele man uit het Saarland gebleven is.”

Cookieinstellingen