Gevleugelde Druimer beloond met staande ovatie

Cyrille Niël - Gevleugelde Druimer
Cyrille Niël - Gevleugelde Druimer
Foto: © Kristel Kris

Zaterdagavond maakte Sittardenaar Cyrille Niël zijn droom waar: zijn eigen – solo – cabaretvoorstelling De Gevleugelde Druimer ging in schouwburg De Domijnen in première.

Cyrille is in Sittard geen onbekende. Hij speelde van kinds af aan mee in de Zittesje Revues, heeft als oud-stadsprins van Sittard jaarlijks een flinke inbreng in de Grosse Nómmer van de Auw Prinse, doet regelmatig mee aan het Zittesj Vastelaovesleidjeskonkoer, stond al eens in een finale van het LVK en hij geniet bekendheid als mevrouw Kwebbel van het duo Kwebbel en Sjnebbel.

En dan nu solo op de planken, met een volledig zelf geschreven voorstelling. Je moet het maar durven. Maar zonder durf maak je je dromen niet waar. En dús neem je het risico dat je de plank misslaat, dat je het verwachtingsvolle publiek teleurstelt en jezelf trakteert op een pijnlijke afgang. Droom wordt nachtmerrie …

Dat scenario gold hier gelukkig niet, want het pakte allemaal prima uit. Cyrille trakteerde zijn publiek op een mooi opgebouwde voorstelling, met humor, veel muziek en twee verhaallijnen die mooi door elkaar heen lopen, met naast die lach een gevoelige ondertoon waarmee hij het publiek weet te raken.

Een knappe prestatie om je publiek tijdens je allereerste solovoorstelling anderhalf uur lang – zonder pauze – zo te boeien. Dat vond het publiek ook. Het beloonde Cyrille na de laatste noot met een verdiende staande ovatie.

Wie nog geen kaartje heeft voor een van de 5 nog op het programma staande voorstellingen van De Gevleugelde Druimer, die heeft pech, want alle voorstellingen zijn stijf uitverkocht.

 

Cookieinstellingen