De bladkorven worden weer geplaatst – bladcampagne start op 15 oktober

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanaf 15 oktober gaat de bladcampagne weer van start. Anders dan voorgaande jaren worden de bladkorven eerder geplaatst, namelijk in de week van 24 september en de daaropvolgende week (weken 39 en 40).

De bladkorven worden geplaatst op de locaties waar ze het meest nodig zijn.

Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boomsoort en de temperatuur. Vanaf de bladcampagne start de gemeente met het vegen van de wegen, vooral op plekken waar het bladafval op dat moment voor onveilige situaties zorgt. Veel bladafval op straat zorgt namelijk voor gladheid op wegen en fietspaden.

Wanneer wordt geveegd?

Op de Facebook-pagina van ‘De Tuinman’, ziet u elke week of uw straat of buurt aan de beurt is. Dan kunt u het bladafval in de goot vegen. Bij nat weer duurt het bladblazen en vegen langer en kunnen we niet garanderen dat we in één week het hele schema kunnen afmaken. Dat wordt in de daaropvolgende week dan opgepakt. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd.

Bladkorf nodig?

U mag ook meedenken over de plekken van de bladkorven. Vindt u dat in uw buurt een bladkorf nodig is, neem dan contact op met de gemeente via 14046. Er is een beperkte hoeveelheid bladkorven voorradig. We kunnen dus niet aan ieders wens voldoen.

Nog even dit!

De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren. Takken en tuinafval horen er niet in thuis. In de verbrandingsoven hebben takken en tuinafval een andere temperatuur nodig. En de gemeente kan niet elke bladkorf sorteren. Daarom kunt u takken en tuinafval het hele jaar door gratis inleveren bij de milieuparken.

» openingstijden van de milieuparken
» bel voor meer informatie en vragen naar 14046

Cookieinstellingen