Groentemonster Roos (25) lanceert boek op Wereld Veganisten Dag

Foto: Bas Smeets / Gerdien Beernink

Auteur Roos ten Zeldam lanceert op donderdag 1 november – op Wereld Veganisten Dag – 2018 haar boek ‘Groenten van Roos’.

Het boek is vanaf die datum ook landelijk verkrijgbaar bij de betere boekwinkel in Nederland en Vlaanderen en bestelbaar bij Bol.com.

Daarnaast is Roos een bijzondere samenwerking aangegaan met de Nationale Vegan Challenge, die in oktober plaatsvindt. Onder de deelnemers verloot ze een boek én biedt ze een speciale kortingsactie.

Nieuwe kookboeken verschijnen aan de lopende band. Maar Roos ten Zeldam presenteert méér dan een kookboek. Ze wil Nederland en België aanzetten om meer lekkere groenten te eten. Dit boek gaat over eenvoud, over koken binnen 10 minuten, over koken met verse groenten. En hoe je dit op een makkelijke manier dagelijks in de praktijk brengt.

Dagelijks gezond eten

In haar boek geeft ze onder andere antwoord op alle vragen die ze de afgelopen jaren in haar restaurant kreeg omtrent gezonde voeding. Vragen die vaker gingen over hoe je dagelijks gezond kunt eten dan over wat nu daadwerkelijk precies gezonde voeding is.

Terug naar de basis

Eenvoud in de keuken vindt Roos essentieel, gezond eten niet moeilijker maken dan het hoeft te zijn. Dat scheelt tijd en geld en maakt het je bovendien een heel stuk makkelijker om iets dagelijks vol te blijven houden. Groenten in hun waarde laten en de smaken eten die de natuur ons geeft, vormen de basis in Roos’ boek. Uitgaan van de natuur geeft kracht en is bovendien erg lekker. Daarnaast zal het je zeker lukken om met deze visie elke dag weer gezond en lekker met veel groenten te koken binnen tien minuten. Eenvoud waarmee Roos je in haar boek met alle liefde kennis laat maken. Een nieuwe blik op het eten van groenten met teruggaan naar de basis als grootste uitgangspunt. Alle recepten in het boek zijn veganistisch, glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.

Valkuilen

Velen van ons zijn grootgebracht met een bepaalde manier van koken, een manier die al van generatie op generatie is doorgegeven. Wil je deze bekende manier van koken veranderen, dan kun je tegen verschillende dingen aanlopen. In haar gesprekken merkte Roos dat de valkuilen voor iedereen anders kunnen zijn. In haar boek biedt ze oplossingen voor al deze valkuilen.

Eenvoud en gemak voor elke dag

Het boek bevat een stappenplan over hoe je je eetpatroon kunt veranderen, informatie over hoe je keukenkast eruit zou moeten zien en een uitgebreide beschrijving over waar je je inkopen het beste kunt doen. Snijtechnieken, combinaties van kruiden met groenten, meal preppen en het opstellen van een weekmenu worden ook besproken. Daarnaast behandelt Roos alle praktijksituaties waar je tegenaan kunt lopen, bijvoorbeeld hoe je je gezonde voedingspatroon aan kunt houden als je uit eten gaat, op reis gaat, naar je werk gaat, wanneer je alleen voor jezelf kookt of wanneer je partner en kinderen niet mee willen eten. De recepten in het boek zijn bedoeld ter inspiratie en Roos legt dan ook zeker uit hoe je zelf je eigen maaltijden kunt samenstellen. Ze legt je uit hoe je je gezonde voedingspatroon vast kunt blijven houden zodat het een gewoonte wordt en wat je verder nog zou kunnen doen als je nog meer verdieping wilt. Alles gericht op eenvoud en gemak voor elke dag, alles erop gericht dat je je voedingspatroon daadwerkelijk je hele leven vol kunt blijven houden.

Over Roos ten Zeldam

Gezonde voeding heeft altijd een grote rol gespeeld in Roos’ leven. Opgroeiend in Castricum kreeg ze al op jonge leeftijd de droom om een eigen restaurant te hebben, iets dat ze begin 2017 in Sittard heeft waargemaakt. Roos ten Zeldam (25) is altijd al een enorm groentemonster geweest en een liefhebber van koken en nieuwe gerechten ontwikkelen. Ze is een creatieve doener die vanuit haar enthousiasme geen moment goed stil kan zitten en zeer gepassioneerd is over wat ze dag in dag uit mag doen: groenten in de schijnwerpers zetten op alle mogelijke manieren.

Het boek ‘Groenten van Roos’ schreef Roos vanuit haar hart. Vanuit dat ze op haar manier een stukje meer vreugde, liefde en licht de wereld in wil brengen. Vanuit dat ze iedereen wil laten zien hoe simpel en lekker het is om te koken à la Roos. Naast boekwinkels is het boek ook in een heleboel kleine winkels, restaurants en in praktijken van natuurvoedingsadviseurs en diëtisten te vinden.

Bibliografische gegevens

Titel: Groenten van Roos – Ondertitel: Handboek & receptenboek – ISBN: 978-94-92723-26-0 | NUR: 444 | BISAC: CKB125000 COOKING/Vegan – Auteur: Roos ten Zeldam – Vormgeving: Gerdien Beernink – Fotografie: Bas Smeets (Rockateer) – Boekproductie: Het Boekenschap – Uitvoering: Hardcover – Aantal pagina’s: 256 – Formaat: 200 x 260 mm – Verschijningsdatum (landelijk beschikbaar): 1 november 2018 Prijs: € 32,50

Cookieinstellingen