Lange files door dichte A2 na kantelen truck bij Roosteren

Foto: Anke Hendrix

Een gekantelde vrachtwagen zorgt bij Roosteren voor het nodige oponthoud op en rond de A2.

In eerste instantie waren er twee rijstroken dicht na het ongeluk dat op de rijbaan richting Eindhoven plaatsvond. Daarna ging de weg helemaal op slot om de vrachtwagen te kunnen bergen. Toen bleek dat het om een complexe en tijdrovende klus ging werd tijdelijk weer een rijstrook vrijgegeven om de file te laten oplossen. Daarna gaat de weg vanaf Born richting Eindhoven dicht om de vrachtwagen te kunnen bergen. Als dat achter de rug is moet nog worden gekeken naar de schade aan onder meer het wegdek.

Er zijn veel omleidingen ingesteld en die leiden in de omgeving – het smalste stuk van Nederland – eveneens tot drukte en vertragingen.

Rond 17:30 uur was de vertraging richting Eindhoven al opgelopen tot ruim 80 minuten. Rijkswaterstaat heeft laten weten dat het bergen van de vrachtwagen tot diep in de nacht zal duren. Dat heeft te maken met de lading vaten die de vrachtwagen aan boord heeft. De inhoud daarvan moet stuk voor stuk eerst voorzichtig worden overgepompt voordat de gekantelde trailer rechtop kan worden gezet. Deze tijdrovende aanpak is nodig omdat de vloeistof in een harde vaste massa verandert als deze op weg terecht komt. En daardoor zou de klus nog veel meer tijd in beslag kunnen gaan nemen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen