Rouw en verlies overvallen je. En dan?

Foto: beeldcitaat Google

Het Apostolisch Genootschap organiseert een vierdelige serie ontmoetingen over leven met verlies. De eerste ontmoeting vindt plaats op dinsdag 6 november om 20:00 uur aan de Kromstraat 8 in Sittard.

Hoewel rouwen persoonlijk is, is het zeker niet uniek: 500.000 mensen hebben er jaarlijks mee te maken, 60.000 partners blijven alleen achter. Het rouwproces laat soms te wensen over: 40 procent van de rouwenden gaat te snel weer aan het werk, met soms vervelende gevolgen. Steun door werkgevers en collega’s is ook niet altijd wat het zou kunnen zijn. Erover praten kan helpen, maar waar en met wie? De themaontmoetingen Leven met verlies duren elk twee uur en zijn in een kleine setting met aandacht en tijd voor elkaar. Ze zijn bedoeld voor wie een dierbare heeft verloren.

Vindhetantwoordinjezelf.nl prikkelt mensen na te denken over levensvragen en te zoeken naar eigen antwoorden, samen met anderen. De kosteloze bijeenkomsten zijn een initiatief van het religieus-humanistische Apostolisch Genootschap. Voor meer informatie en inschrijven: vindhetantwoordinjezelf.nl.

Het Apostolisch Genootschap staat open voor iedereen die bewust met zingeving bezig wil zijn. Apostolischen geloven in de kracht van de ontmoeting. Apostolischen geloven dat al het leven voortkomt uit één oorsprong. Mensen zijn dus gelijkwaardig en in de kern met elkaar verbonden. Dat geeft mensen de verantwoordelijkheid zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld.

De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl.

Reacties

article
144524
Het Apostolisch Genootschap organiseert een vierdelige serie ontmoetingen over leven met verlies. De eerste ontmoeting
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181010/rouw-en-verlies-overvallen-en-dan/
2018-10-10T17:14:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/10125406/apostolisch-genootschap-kromstraat-8-sittard.jpg
rouw en verlies
Nieuws