775 Jaar cultureel leven in Sittard

<em>MFC Ónger de 2 Tores Sanderbout</em>
MFC Ónger de 2 Tores Sanderbout
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondagmiddag 4 november aanstaande kunt u in MFC Sanderbout mee op reis door 775 jaar cultuurhistorie van Sittard.

Deze bijzondere uitvoering vindt plaats in het kader van Sittard 775 Jaar Stad. Sittard kreeg in 1243 stadsrechten.

De Oratoriumvereniging Sittard brengt, in samenwerking met Schola Sittardiensis Sanctus Michaël, fanfare Sint Barbara, bariton Math Dirks, Nadine Hilkens en leerlingen van Trevianum Scholengroep een programma vol muziek en poëzie uit de afgelopen 775 jaar.

Naast werk van inwoners van Sittard uit vroeger tijden – denk bijvoorbeeld aan Jacob Kritzraedt, Charles Beltjens, Bernard Pothast, Paulus Chimarrheus, Mathieu Nijssen, Felix Rutten en Wiel Meertens – wordt er ook werk voorgedragen of ten gehore gebracht van bekende streekgenoten zoals zanger Herman Veugelers en componist/dirigent Hardy Mertens en van beroemde componisten als Dvorak en Andrew Lloyd Webber. Zelfs de naam van scholasticus Thomas van Aquino ontbreekt niet.

Het programma bestaat uit twee delen. Voor de pauze ligt de nadruk op voordrachten en kerkelijk muziek. Na de pauze komen we meer in de huidige tijd en de meer wereldse werken terecht.

De voorstelling begint zondagmiddag 4 november om 14:30 uur. De entree bedraagt 5 euro en is inclusief twee consumpties. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan [email protected].

Cookieinstellingen