Gemeente steunt pilot leermethode ‘My cash – my future’

Foto: Jeugd Cliënten Raad

Hoe voorkom je dat jongeren schulden opbouwen? Hoe leer je ze omgaan met geld? Met My cash, my future wordt daar wellicht straks ook op scholen aandacht aan gegeven.

My cash, my future is een innovatieve en preventieve leermethode om armoede onder jongeren te voorkomen en te bestrijden.

Vandaag hebben (zie foto van links naar rechts) Maud Schenk-Hermans van het Graaf Huyn College in Geleen, wethouders Berry van Rijswijk en Kim Schmitz van Sittard-Geleen, Amani van de Jeugd Cliënten Raad (JCR) en Ivo Heuts van Averox Consulting de leermethode besproken. De wethouders gaven aan de invoering van de leermethode voor het-leren-omgaan-met-geld op het Graaf Huyn College in Geleen bij wijze van pilot te willen ondersteunen.

Hierdoor kunnen de partners in dit project – Kredietbank Limburg, Partners in Welzijn, DoorS2open, Averox Consulting, Graaf Huyn College en JCR Westelijke Mijnstreek – nu snel aan de slag.

Het is de bedoeling om – mits de pilot een succes blijkt te zijn – de leermethode uit te rollen over zoveel mogelijk scholen in het voortgezet onderwijs binnen de gemeente en mogelijk ook daarbuiten.

Reacties

article
144621
Hoe voorkom je dat jongeren schulden opbouwen? Hoe leer je ze omgaan met geld? Met
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20181011/gemeente-steunt-pilot-leermethode-my-cash-my-future/
2018-10-11T20:14:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/11182436/my-cash-my-future.jpg
leermethode, My cash - my future, pilot
Nieuws