Kasteel Casa Mia afgelopen nacht bestormd door ridders in Lederhosen

Casa Mia aan de Parklaan in Sittard
Casa Mia aan de Parklaan in Sittard
Foto: © Rob Nijpels

Afgelopen nacht, vanaf 04.34 uur, voerde een viertal dronken ridders in Lederhosen een bestorming uit op het minikasteeltje Casa Mia aan de Parklaan van Sittard.

Waarschijnlijk hadden ze slecht gescoord bij de Mädl in Dirndl en sloften ze met de staart tussen de benen en het bier in de man naar huis.

Uit pure frustratie bedachten ze vervolgens om live ‘Stratego’ te spelen en de twee Oktoberfeestvlaggen van de torens van Casa Mia aan de Parklaan te rukken. Omdat de armoedzaaiers niet in het bezit waren van een paard, maakten ze handig gebruik van de voor het pand geparkeerde stalen ros van de eigenaar. Bij het beklimmen van de auto werd deze beschadigd.

Ze konden niks beters verzinnen dan vanaf de auto aan de vlaggenstokken te gaan hangen en de beugels, stok en vlaggen van de gevel te rukken. De gevel van het historische pand is hierdoor beschadigd. Door de bewoners is bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een historische gevel en het stalen ros. Er is sporenonderzoek verricht.

Wie deze vier helden in Lederhosen de afgelopen nacht heeft gezien en ze wellicht herkent van de camerabeelden wordt verozhct dit te melden bij de kasteelheer en zijn jonkvrouwe.

Zou een van de dolende ridders vanmorgen wakker zijn geworden naast een vlaggenstok met Oktoberfeestvlag: wees dan zo hoffelijk en bezorg deze terug bij de eigenaar.

Een bewakingscamera heeft het voorval geregistreerd. De kasteelheer heeft de beelden gedeeld op Facebook. Wanneer de ridders in Lederhose zich melden wordt het filmpje van Facebook verwijderd. Overigens zoekt de politie in de door de diverse bewakingscamera’s in de stad gemaakte beelden mee naar de daders.

AANVAL op CasaMia

Stomdronken dolende Oktoberfest ‘ridders’ voeren aanval uit op kasteeltje in Binnenstad Sittard.In de nacht van zondag 14 oktober om 4.34 uur probeerden een 4 tal dronken lederhosen-ridders een aanval uit te voeren op het mini kasteeltje Casa Mia aan de Parklaan in de binnenstad van Sittard. waarschijnlijk hadden ze slecht gescoord bij de dirndels en sloften ze met de staart tussen de benen en het bier in de man naar huis. Uit verveling bedachten ze om dan maar live ‘Stratego’ te spelen en de 2 oktoberfestvlaggen van de torens van Casa Mia te rukken. Omdat de armoedzaaiers niet in het bezit waren van een paard, maakten ze maar gebruik van de voor het pand geparkeerde stalen ros van de eigenaar. Bij het beklimmen van de auto werd deze beschadigd. Ze konden niks beters verzinnen dan vanaf de auto aan de vlaggenstokken te gaan handen en de beugels, stok en vlaggen van de gevel te rukken. De gevel van het historische pand is hierdoor beschadigd. Door de bewoners is aangifte gedaan bij de politie van vernieling van een historisch gevel en stalen ros. Er is sporenonderzoek verricht. Wie in die nacht iets gezien heeft van deze 4 helden in lederhosen laat ons dit dan even weten. Zou een van de dolende ridders vanmorgen wakker zijn geworden naast een vlaggenstok en oktoberfestvlag, ben dan zo hoffelijk en bezorg deze terug waar je hem van de muur gerukt hebt.GRAAG DELEN

Geplaatst door Bed & Breakfast Casa Mia op Zondag 14 oktober 2018

Cookieinstellingen