Smaaktest op de Markt in Sittard: koken op inductie

Van het gas af. Koken op inductie. Hoe is dat nou eigenlijk? Wellicht heb je er al eens op gekookt, misschien zie je op tegen de overstap van vlam naar vlak.

En smaakt het eigenlijk anders? Kom erachter op vrijdag 19 oktober op de Markt in Sittard en maak kans op het winnen van je eigen inductiepan!

Proef en beleef het koken op inductie in de kookstudio van Mama Mascha: bak een eitje op inductie, broodje eronder en groentje erop! Ondertussen krijg je allerlei tips van kok Mascha over het koken op inductie. Dat is net iets anders dan koken op gas. De smaaktest vindt plaats op vrijdag 19 oktober in de middag op de markt in Sittard. Iedereen kan gratis meedoen, individueel of met een groepje. Onder de deelnemers worden inductiepannen verloot. Kom gerust langs!

Waarom Sittard?

In de toekomst moet heel Nederland van ’t gas los. Sittard loopt hierin voorop. Hier wordt flink gebouwd aan de aanleg van Het Groene Net, dat duurzame warmte biedt aan huishoudens en bedrijven in de gemeentes Sittard-Geleen, Beek en Stein. Dat is verwarming zónder gas. De stap naar een volledig gasloos huishouden is dan nog maar klein: van gasfornuis naar inductiekoken.

Dutch Earth Week 2018: TURN IT!

De smaaktest is een initiatief van de gemeente Sittard-Geleen en Dutch Earth Week (DEW), dat wordt georganiseerd vanuit de Provincie Limburg. Deze editie stond in het teken van de energietransitie en circulariteit.

Kijk op www.dutchearthweek.nl voor meer informatie en inspiratie.

Cookieinstellingen