Tijdelijke wijzigingen wegens werkzaamheden op station Heerlen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het weekend van 19 tot en met 21 oktober wordt er gewerkt aan het Maankwartier en het station in Heerlen. Dat heeft een aantal gevolgen voor de reizigers.

Voor deze werkzaamheden is het nodig een deel van het busstation in Heerlen af te sluiten. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 19 oktober rond 20:00 uur. De reizigers die normaliter aankomen of vertrekken van de bus perrons C en D stappen gedurende de werkzaamheden in en uit op een alternatieve plek. Dat geldt ook voor treinreizigers die gedurende dit weekend gebruik maken van treinvervangend vervoer.

Alternatieve halte voor reizigers van perron C en D

Op 19, 20 en 21 oktober zal een grote hijskraan een deel van het busstation in Heerlen blokkeren. De reizigers die normaliter met de bus aankomen of vertrekken op perrons C en D. Het gaat specifiek om lijn 20 richting Kerkrade, lijn 23 richting Ziekenhuis en lijn 26 richting Heerlerbaan. Gedurende de genoemde periode zullen de reizigers van deze lijnen in- en uitstappen op een alternatief busperron gelegen aan de parkeerstrook vóór het pand van Autop Autoverhuur.

Alternatieve halte voor treinvervangend vervoer Heerlen-Maastricht Randwyck

De werkzaamheden aan het Maankwartier/station worden gecombineerd met werkzaamheden aan het spoor. Door die werkzaamheden rijden er gedurende dit weekend geen treinen tussen Heerlen en Maastricht Randwyck v.v. Reizigers kunnen gebruik maken van treinvervangend vervoer. De bussen die daarvoor worden ingezet, zowel stop- als snelbussen, stoppen dit weekend eenmalig aan de voorzijde van het treinstation (de parallelweg).

Cookieinstellingen