Fortuna Sittard, Ecsplore en Sprint lanceren Smart & Fit-krant

Foto: SGN

Een van de thema’s van Fortuna Verbindt – de maatschappelijke tak van Fortuna Sittard – is mensen stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl.

In dit kader heeft Fortuna Sittard in samenwerking met zijn maatschappelijk partners stichting Ecsplore en Leerbedrijf Sprint de Smart & Fit-krant ontwikkeld. Deze gezondheidskrant wordt op maandag 5 november officieel gelanceerd.

Een gezonde leefstijl aanleren op jonge leeftijd is een goede voorbereiding op een gezonde leefstijl als volwassene. In het kader van de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) gaan Ecsplore en Leerbedrijf Sprint elke week langs bij een basisschool. Tijdens de Smart & Fit-week werken zij met leerkrachten, kinderen en ouders aan een gezonde en actieve leefstijl. Centraal staan telkens de thema’s bewegen, voeding en gedrag. Om de leerlingen extra te motiveren bezoeken spelers van Fortuna Sittard regelmatig één van de deelnemende scholen om samen te sporten tijdens de Smart & Fit-week.

Smart & Fit-krant

Om nog meer aandacht te krijgen voor een gezonde en actieve leefstijl is de Fortuna Sittard Smart & Fit-krant tot stand gekomen. Dit past uitstekend binnen de ambities van Fortuna Sittard om ook buiten het veld maatschappelijke waarde te creëren.

Middels de Smart & Fit-krant met een oplage van 12.500 stuks komen kinderen op een educatieve en laagdrempelige manier in aanraking met verschillende gezondheidsonderwerpen. Ze kunnen in de krant lezen hoe aanvoerder Wessel Dammers zich voorbereidt op een wedstrijd, welke rol de fysiotherapeut speelt bij het voorkomen van blessures, wat het lievelingseten is van Clint Essers en waarom Kai Heerings een gezonde leefstijl belangrijk vindt. Maar ze vinden in de krant ook tips van de performance coach voor een gezond eetpatroon, uitleg over de Schijf van Vijf en het belang van water drinken.

DrinkWater! – JOGG

Daarnaast kunnen kinderen, eventueel samen met de ouders, een aantal leuke opdrachten maken. De antwoorden kunnen zij noteren op hun persoonlijke spelerspaspoort. Dit paspoort kunnen zij vervolgens inleveren tijdens de tijdens de Smart & Fit-week op school. Elke maand wordt er onder de inzenders een VIP-behandeling tijdens een thuiswedstrijd van Fortuna Sittard verloot.

Officiële lancering

Op maandag 5 november wordt de krant officieel gelanceerd tijdens de Smart & Fit-week op OBS de Duizendpoot Geleen. Het eerste exemplaar wordt door enkele spelers en de mascotte overhandigd aan sportwethouder Bessems (Sittard-Geleen), voorzitter Isitan Gün (Fortuna Sittard) en directeur Lonneke Damen (OBS De Duizendpoot). Tevens zal de wethouder de winnaar bekend maken van de eerste VIP-behandeling. Natuurlijk zullen de aanwezige spelers ook nog een potje voetballen met de kinderen van de school!

Cookieinstellingen