Sittardse klanken op een leesplankje

Tijdens een sfeervolle bijeenkomst is afgelopen donderdagavond in Tapperie de Gats op de Markt in Sittard het Zittesj Laesplenkske gepresenteerd.

Veldeke Zitterd heeft het initiatief genomen om deze echte houten leesplank, waarop de diverse Sittardse klanken worden weergegeven, te laten vervaardigen. De Sittardse woorden waarin de diverse klanken aan bod komen worden verduidelijkt met treffende tekeningen van de hand van Jan Ruigt.

Voor zijn creatieve bijdrage aan het Zittesj Laesplenkske heeft Veldeke Zitterd gemeend het eerste exemplaar van dit Laesplenkske uit te moeten reiken aan de Jan Ruigt. De opmaak was in handen van Marc Webers die ook hartelijk hiervoor bedankt werd.

Uit de reacties van de aanwezigen kon opgemaakt worden dat dit een leesplankje in ieder Sittards gezin een plekje verdient.

Het Zittesj Laesplenkske is te koop bij Vakwerk in de Putstraat, Speels in de Putstraat, Boekhandel Krings in de Brandstraat, Flow’s boekensteun op de Steenweg, de VVV Limburg Winkel in de Rosmolenstraat en Primera in de Helstraat. De prijs bedraagt €7,95.

Cookieinstellingen