College verleent omgevingsvergunning voor nieuwbouw Bastion Hotel Geleen

Bastionhotel Geleen
Bastionhotel Geleen
Foto: SGN

Bastion Hotels heeft van het College van B&W van Sittard-Geleen groen licht gekregen voor de bouw van een nieuw hotel op de huidige locatie.

Daar zal de huidige laagbouw plaatsmaken voor een bijna dertig meter hoog gebouw van acht bouwlagen.

Tegen de nieuwbouwplannen zijn zo’n 20 zienswijzen ingediend door omwonenden en bedrijven. De omwonenden vinden het gebouw te hoog, het verpest hun uitzicht en gaat ten koste van de hoeveelheid zonlicht in de wintermaanden.

Tussen het moment waarop het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het nieuwe gebouw ter inzage werd gelegd en het moment waarop de vergunning werd verleend is ruim een half jaar verstreken. Om de in november geplande funderingswerkzaamheden voor de nieuwbouw door te kunnen laten gaan is in de verleende omgevingsvergunning de bepaling opgenomen “dat vanwege deze bijzondere omstandigheden en na afweging van alle betrokken belangen, de omgevingsvergunning na bekendmaking terstond in werking treedt i.p.v. zes weken na bekendmaking”.

Bouwen zonder een onherroepelijke omgevingsvergunning blijft overigens wettelijk voor eigen risico van Bastion. De indieners van een zienswijze kunnen immers nog naar de rechter stappen om de verleende omgevingsvergunning aan te vechten. En daarna is nog een gang naar de Raad van State mogelijk.

Voor de bewoners en nabij gelegen bedrijven en organisaties vindt op dinsdag 6 november nog een informatieavond plaats.

Cookieinstellingen